Volkswagen Polo SUV – speculaţii

Autor: Cosmin Iordache 26 iun. 2008 Știri auto

Credeaţi că VW Tiguan este cel mai mic SUV din portofoliul constructorului din Wolfsburg? Ei bine, se pare că nu este aşa, Volkswagen Polo va fi în viitor baza de pornire pentru un model SUV ce va prelua ştafeta de la mezinul actual. Polo a mai încercat să acceadă, cel puţin vizual, la tagma modelelor crossover, dar nu a beneficiat de tracţiune integrală şi nu şi-a câştigat drepturi depline.

Viitorul model va fi dezvoltat pe actuala platformă Polo, platformă păstrată şi pentru generaţia următoare, dar va împrumuta detalii de la Tiguan, preotecţii suplimentre ale elementelor de carosrie, bosaje mai proeminente şi jante de aluminiu. Mini SUV-ul va fi înălţat cu 20 mm şi va beneficia de tracţiune integrală, deci ar trebui să se simtă destul de confortabil şi în afara habitatului  urban.

Majoritatea motorizărilor din gama lui Polo îşi vor găşi locul şi sub capot modelului SUV. Acesta va debuta pe piaţă în 2010, după lansarea viitoarei generaţii Polo, conform celor de la Autoexpress.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide