Volkswagen pregătește mai multe îmbunătățiri pentru sistemul multimedia MIB3

Autor: Adrian Somai 30 nov. 2022 Știri auto

Volkswagen pregătește o serie de îmbunătățiri pentru sistemul multimedia MIB3, mai mulți proprietari ai modelelor Golf 8 și nu numai plângându-se în ultimul timp de erorile sistemului.

Anunțul a fost făcut chiar de către șeful mărcii germane, Thomas Schafer lăsând să se înțeleagă că este nevoie de niște soluții în acest sens. Sistemul multimedia MIB3 se regăsește în prezent pe mai multe modele din gama VW, printre care și Golf 8. Ajuns la cea de-a opta generație în 2019, Golf 8 s-a bucurat de numeroase reacții pozitive în urma lansării. Nu același lucru poate fi spus însă și despre sistemul multimedia MIB3, care a primit mai multe critici în ultimii mai bine de doi ani. Spre exemplu, unii proprietari ai noilor modele Golf 8 s-au plâns de numărul mare de erori pe care le dă sistemul multimedia. De asemenea, pentru mulți, comenzile sistemului s-au dovedit a fi derutante și confuze.

“Știm ce avem de făcut. Am primit feedback de la clienți și de la jurnaliști. Toți spun „Știți că nu funcționează cum trebuie. Trebuie să îmbunătățiti asta”, a transmis recent Thomas Schafer. Totodată, șeful mărcii germane a promis și soluții pentru îmbunătățirea sistemului multimedia, atât la nivel de software, cât și hardware, potrivit Carscoops.

Ce îmbunătățiri sunt luate în calcul pentru sistemul multimedia

Încercând să își explice mai bine intențiile, Schafer a adus în discuție o nouă versiune software care va ilumina mai multe butoane de la interior, inclusiv pe cel prin care se reglează volumul sistemului radio. Astfel, butoanele vor putea fi văzute mai ușor, chiar și în condiții de lumină slabă. Mai mult, butoanele capacitive de pe volan ar putea fi îmbunătățite sau chiar schimbate complet.

În plus față de aceste schimbări, mai multe noutăți hardware ar urma să fie pregătite pentru anul 2024. Rămâne de văzut care vor fi schimbările pe care le va opera Volkswagen în anii următori în ceea ce privește sistemul multimedia și dacă acestea se vor dovedi a fi pe placul clienților.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide