Volkswagen pregătește un facelift pentru Golf 8. Viitoarea generație a lui Golf ar putea fi complet electrică

Autor: Ionuț Vîlciu 31 ian. 2023 Știri auto

Golf 8 urmează să primească un facelift în 2024. De asemenea, se pare că cea de a noua generație a compactei va fi electrică.

CEO-ul Volkswagen, Thomas Schäfer, a declarat pentru revista spaniolă AutoBild că o actualizare pentru hatchback-ul compact va fi introdusă la un moment dat în 2024. Pe termen lung, marca germană intenționează să mențină în viață numele „Golf” pentru a noua generație. Cu toate acestea, conducerea consideră că ar trebui să fie un model electric, scrie Motor1.

Într-un interviu anterior acordat publicației germane Die Welt, Thomas Schäfer a sugerat că cea de a noua ar putea avea numele de „ID. Golf”. Acesta ar putea să fie plasat între ID.3 și ID.2, modele care urmează să fie lansate în 2025. Volkswagen a clarificat faptul că Golful cu zero emisii nu va avea nimic în comun cu modelul ID.2.

Volkswagen nu renunță la Golf

Cea de a noua generație este a Golf-ului este încă departe. Având în vedere că facelift-ul actualei generații va fi vândut pentru câțiva ani după 2024, vom mai avea de așteptat. Între timp, Golf-ul actualizat va aduce un sistem de infotainment mai mare. Ar putea fi același ecran tactil de 12 inch care va debuta pe ID.3 facelift în curând.

O „ofensivă a calității” este planificată pentru viitoarele modele Volkswagen, la fel ca revenirea la butoanele convenționale de pe volan. Acest lucru se întâmplă după ce compania a fost criticată pentru comenzile sale greoaie, sensibile la atingere, pe care clienții le consideră greu de utilizat. Un nou limbaj de design este, de asemenea, în lucru, în încercarea de a recupera terenul pe care l-a pierdut în fața Toyota în cursa globală de vânzări.

În 2022, marca japoneză a fost numărul unu mondial, cu aproape 10,5 milioane de vehicule, în timp ce întregul grupul Volkswagen a vândut doar 8,3 milioane de mașini. Brandul și-a văzut livrările scăzând cu 6,8%, până la 4,56 milioane de vehicule.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide