Volkswagen prezintă conceptul ID.X Performance. Dezvoltă 558 CP și are tracțiune integrală – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 11 sept. 2023 Știri auto

Volkswagen ne oferă primele imagini cu conceptul ID.X Performance. Bazat pe noul sedan electric ID.7, acesta dezvoltă 558 CP și tracțiune integrală.

În cadrul evenimentului ID.Treffen, care a avut loc în Locarno, Elveția, Volkswagen a prezentat un nou concept. Acesta are la bază noul sedan electric ID.7 și este intitulat ID.X Performance.

Din punct de vedere estetic, noul ID.X adaugă o serie de modificări peste un ID.7 obișnuit. Observăm pasajele roților care au fost lățite, barele redesenate pentru a conferi mașinii un plus de agresivitate, pachetul aerodinamic din fibră de carbon și jantele cu piuliță centrală. În plus, mașina beneficiază de o suspensie ce reduce cu 6 centimetri garda la sol. ID.X Performance aproape că arată ca o mașină de curse de touring, grație aripilor evazate și a spoilerului de mari dimensiuni montat pe capacul portbagajului.

Volkswagen ID.X pune la bătaie 558 CP

În ciuda aspectului de mașină de curse, interiorul păstrează toate dotările de confort regăsite pe ID.7, chiar dacă cromatica este ceva mai agresivă. Observăm mai multe ornamente roșii, cusături contrastante în aceeași nuanță aprinsă și ceea ce pare a fi un set de scaune tip scoică.

Cât despre putere, Volkswagen ID.X Performance folosește două motoare electrice, care dezvoltă o putere totală de 558 CP. Din păcate, aici se opresc datele tehnice, dar intuim că sprintul 0-100 ar trebui să fie gata în aproximativ 4 secunde și, datorită suspensiilor mai sportive, mașina ar trebui să se manevreze mai bine. De asemenea, pachetul aerodinamic agresiv ar trebuie să asigure o apăsare sporită la sol.

Până vom fi delectați cu o versiune de serie mai puternică a lui ID.7, trebuie să știm că cea mai puternică versiune a sedanului electric produce 286 CP și 550 Nm cuplu maxim. De asemenea, Volkswagen a anunțat că noul său model electric va fi capabil să parcurgă până la 700 de kilometri cu o singură încărcare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide