Volkswagen recheamă 800.000 de maşini. Care sunt mărcile cu probleme

Volkswagen recheamă 800.000 de maşini. Care sunt mărcile cu probleme

Autor: mediafax.ro acum 5 ani Știri

 


Grupul auto Volkswagen a decis chemarea pentru reparaţii a peste 800.000 de vehicule mărcile Volkswagen Touareg şi Porsche Cayenne, din cauza unei defecţiuni la una dintre pedale, informează site-ul Mediafax.ro.

Vor fi chemate 391.000 de maşini Volkswagen Touareg şi 409.477 Porsche Cayenne, fabricate în perioada 2011-2016.

„Este vorba de o decizie care are scop preventiv, din cauza unei potenţiale defecţiuni la un arc al mecanismului unei pedale”, precizează grupul auto german.

În septembrie 2015, Volkswagen a anunţat că circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante.


Constructorul auto german ar fi instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen şi Audi. Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii.

După teste, adică în situatiile generale de funcţionare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susţine Agenţia americană pentru Protecţia Mediului.

Potrivit autorităţilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon.


 

 Comentarii
Inchide