Volkswagen reinventează mașina poporului cu ID Life

Autor: Cristian Agatie 06 sept. 2021 Știri auto

Volkswagen reinventează mașina poporului cu ID Life, un concept care prefigurează viitorul model electric de clasă mini al producătorului german.

Intră în Galeria FOTO

Volkswagen a prezentat la IAA München conceptul unui crossover de clasă mini. Acesta prefigurează un viitor model în segmentul A, cu vânzări estimate să înceapă din 2025. Versiunea de serie va folosi aceeași platformă MEB pe care sunt produse celelalte modele ale gamei ID, dar într-o formă puternic modificată. Spre exemplu, ampatamentul a fost scurtat de la 2,80 metri la 2,50 metri, în timp motorul electric a fost mutat în față – o premieră pentru platforma MEB.

Potrivit lui Ralf Brandstaetter, șeful mărcii Volkswagen, viitorul model ar putea fi comercializat la un preț între 20.000 și 25.000 de euro. Acest preț scăzut este posibil prin scalarea platformei MEB, ceea ce va rezulta în reducerea semnificativă a costurilor pentru a permite abordarea segmentului european de de 20.000 de euro.

Noua platformă electrică modificată va fi folosită, de asemenea, de modelele electrice ale mărcilor Skoda și Cupra, Spania urmând să fie, cel mai probabil, locul de producție pentru toate aceste modele. Cupra a prezentat deja conceptul UrbanRebel, propria versiune a modelului de clasă mini.

Volkswagen reinventează mașina poporului cu ID Life. Cum se va numi modelul de serie?

Potrivit Automotive News, numele așteptat al viitorului model Volkswagen este ID 1, acesta urmând să fie însoțit de un hatchback de clasă mică – ID 2. Versiunea Skoda, pe de altă parte, are putea să fie denumită Elroq.

Din punct de vedere tehnic, conceptul ID Life anunță o baterie de 57 kWh și o autonomie de 400 km. Puterea motorului electric este de 234 CP, ceea ce-i permite, teoretic, să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde. Cu siguranță nu va trebui să ne așteptăm la aceste cifre în cazul modelului de serie – cel mai probabil motorul electric al acestuia nu va depăși o putere de 100 kW.

Designul lui ID Life a fost simplificat pentru a reduce complexitatea fabricației. Conceptul ID Life nu dispune de un ecran central pentru sistemul de infotainemnt. În schimb, folosește ecranul telefonului mobil pentru a afișa informațiile relevante. Acesta va putea fi atașat pe bord folosind un sistem magnetic.

Dintre caracteristicile care fac din ID Life un concept, fără legătură cu viitorul model de serie, amintim un proiector care va permite vizionarea filmelor prin proiectare pe parbriz. Pentru o experiență superioară, scaunele din față sunt rabatabile, filmele putând fi vizionate astfel de pe bancheta din spate. De asemenea, ID Life aduce în premieră la Volkswagen volanul de tip „manșă”, așa cum are acum Tesla Model S.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide