Volkswagen Scirocco ar putea fi readus la viață sub forma unui coupe electric

Autor: Ionuț Vîlciu 21 feb. 2024 Știri auto
Volkswagen Scirocco ar putea fi readus la viață sub forma unui coupe electric

Volkswagen ar putea readuce la viață numele de Scirocco pentru un viitor coupe electric. Mașina ar putea împărți platforma tehnică a noilor Porsche Boxster și Cayman electric.

Conform celor mai noi apărute în presa internațională, Volkswagen Scirocco ar putea reveni în viitorul apropiat în gama producătorului german. Numele de Scirocco ar urma să fie purtat de un nou coupe sportiv cu propulsie complet electrică. Potrivit Autocar, Noul model ar urma să fie bazat pe aceeași platformă cu viitoarea generație a lui Porsche Cayman/Boxster.

Scirocco este un nume răsunător printre pasionații producătorului din Wolfsburg, iar anunțul revenirii acestui nume în gama Volkswagen ar putea însemna un nou început pentru modelul german. Compania ia în considerare o revenire a modelului în noua eră de mașini electrice.

Noua generație Volkswagen Scirocco ar urma să fie bazată pe o nouă versiune a platformei PPE, dedicată mașinilor electrice, care va fi folosită și pentru următoarea generație Porsche a sportivelor Boxster și Cayman.

Volkswagen Scirocco ar putea reveni pe piață în noua eră a electricelor

În timp ce Golful electric urmează să adopte noua platformă SSP de la Volkswagen, noul Scirocco ar putea folosi o versiune special adaptată a platformei PPE dezvoltată pentru noile Boxster și Cayman, o platformă dedicată pentru modele electrice.

Detaliile noii platforme destinată producției de mașini sport electrice nu au fost încă oficializate, dar publicația britanică relatează faptul că aceasta a fost concepută pentru a suporta o serie de lungimi diferite de ampatament și lățimi de ecartament, precum și configurații cu un singur motor și tracțiune spate, dar și versiuni cu tracțiune integrală obținută din două motoare electrice.

Sursele spun că noul Scirocco ar putea oferi cel puțin 300 CP în versiunea cu un singur motor și să culmineze cu mai mult de 400 CP în cazul versiunii cu două motoare electrice și tracțiune integrală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide