Câți bani dă Volkswagen ca să-și scape șefii de închisoare în scandalul Dieselgate?

Autor: ProMotor 21 mai 2020 Știri auto
Câți bani dă Volkswagen ca să-și scape șefii de închisoare în scandalul Dieselgate?

Șefii de la Volkswagen, puși sub acuzare în scandalul Dieselgate, au scăpat de o condamnare la închisoare după ce o instanță din Germania a clasat dosarul lor. Volkswagen le va plăti amenzile.

CEO-ul Herbert Diess, director de brand în anul 2015, atunci când a izbucnit scandalul emisiilor trucate, și președintele neexecutiv Hans Dieter Poetsch, director financiar la acea vreme, nu vor fi condamnați la închisoare în dosarul Dieselgate pentru manipularea pieței bursiere. Aceștia au fost condamnați la plata unei amenzi în valoare totală de 9 milioane de euro, câte 4,5 milioane de euro pentru fiecare dintre aceștia.

Grupul Volkswagen va plăti integral amenzile celor doi, a anunțat un purtător de cuvânt. Această decizie a fost luată pentru că grupul auto nu consideră că cei doi manageri de rang înalt ar fi prejudiciat companie față de companie, după ce aceștia au fost acuzați că au întârziat informarea investitorilor privind manipularea emisiilor la mașinile cu motoare diesel.

“Consilierii juridici și reprezentanții companiei consideră că acuzațiile împotriva lui Herbert Diess și Hans Dieter Poetsch sunt nefondate. Este în interesul grupului să se pună capăt acestui proces”, explică purtătorul de cuvânt.

În schimb, fostul CEO al companiei, Martin Winterkorn, este judecat în continuare pentru fraudă în formă agravată. Și fostul șef de la Audi, Rupert Sadler, arestat în vara anului 2018 și eliberat pe cauțiune, așteaptă o sentință în cazul său.

Cât îi costă pe cei de la Volkswagen scandalul Dieselgate?

Despăgubirile și amenzile plătite de Volkswagen de la izbucnirea scandalului Dieselgate în septembrie 2005 se ridică, la această oră, la peste 30 de miliarde de euro. Cele mai multe dintre acestea au fost plătite în urma unor sentințe date de tribunale din Statele Unite. Tribunale din Europa și Australia au încă pe rol dosare din cadrul Dieselgate.

11 milioane de vehicule au fost echipate cu un soft care falsifică rezultatul testelor de emisii ale motoarelor diesel, efectuate în laborator.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide