Volkswagen și Bosch vor dezvolta împreună mașini cu conducere autonomă

Autor: Mihai Morcovescu 26 ian. 2022 Știri auto

Cariad, filiala de software a celor de la Volkswagen și compania de inginerie și tehnologie Bosch vor dezvolta împreună mașini autonome. Cele două branduri au încheiat un parteneriat prin care vor pune la punct software care va fi implementat pe modelele produse de constructorul din Wolfsburg. Cel ami probabil, acest lucru se va întâmpla începând cu 2023.

Al doilea parteneriat Volkswagen-Bosch

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cele două companii vor dezvolta un software de conducere autonomă de nivel 2. Acesta permite conducerea fără mâini în oraș, zone rurale și pe autostradă. În același timp, va fi conceput și un sistem de nivel 3, care preia toate funcțiile de conducere pe autostradă.

Acesta este cel de-al doilea parteneriat în domeniul automobilelor electrice cu conducere autonomă. În urmă cu o săptămână, VW și Bosch anunțau că vor înființa o societate mixtă, care va furniza echipamente de producție pentru bateriile electrice. Valoarea totală a investiției nu a fost dezvăluită.

Atât Volkswagen, cât și Bosch și-au grupat operațiunile în zona de software în divizii unice. Astfel, acestea încearcă să-și consolideze oferta în fața concurenței, în principal cea venită din partea Tesla (TSLA.O), precum și a companiilor precum Alphabet (GOOGL.O), care pătrund din ce în ce mai mult pe piața auto.

Oficialii producătorului german au anunțat că filiala Cariad va furniza 60% din software-ul modelelor VW până în 2025. Aceasta reprezintă o creștere cu 10% față de momentul divizia a fost fondată, în 2020.

Deocamdată, VW și Bosch nu au primit aprobarea de reglementare pentru sistemul de conducere autonomă. Primul constructor care l-a obținut este Mercedes-Benz.

Constructorul din Wolfsburg a investit 2,6 miliarde de dolari în startup-ul Argo, care dezvoltă vehicule de nivel 4. Aceste automobile cu zero emisii pot controla majoritatea situațiilor în mod independent, însă șoferii pot prelua controlul în orice moment.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide