Volkswagen T-Roc R face 0-100 km/h în mai puțin de 5 secunde. Testat! – VIDEO

Volkswagen T-Roc R face 0-100 km/h în mai puțin de 5 secunde. Testat! – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 9 luni Știri

Parcă mai ieri se întâmpla ca SUV-urile high-end să treacă bariera de sub 5 secunde pentru accelerarea 0-100 km / h. Asta s-a întâmplat în ultimul deceniu, iar unul dintre ele a fost Porsche Cayenne Turbo S.

Între timp, progresele în dezvoltarea motorelor și implementarea materialelor mai ușoare au făcut ca mașinile să fie și mai rapide, până la punctul în care cele mai bune dintre SUV-urile „accesibile” ca preț să ajungă în zona de sub 5 secunde pentru timpul 0-100 km /h.

Un astfel de exemplu este Volkswagen T-Roc R.

Volkswagen T-Roc R este propulsat de același motor folosit pe modelul Golf R, un turbo-patru de 2,0 litri,  296 CP și 400 Nm cuplu direcționat către tracțiunea integrală 4Motion printr-o transmisie automată cu șapte viteze, cu dublu ambreiaj. În conformitate cu fișa tehniccă oficială, poate atinge marcajul de 100 km de la 0 în 4,9 secunde și are o viteză maximă de 250 km.

Acest lucru este foarte impresionant pentru un crossover compact, deși la 43.995 EUR în Germania nu este chiar cea mai ieftină mașină de pe piață, însă compensează la capitolul performanțe.

VIDEO


Sursa foto: YouTube / Automann-TV


Comentarii
Inchide