Volkswagen a decis. Taigo va fi noul SUV pentru clienții din Europa

Autor: Elena Luchian 30 mart. 2021 Știri auto

Volkswagen a decis. Mai aduce un SUV în gamă. Acesta va fi dedicat exclusiv clienților din Europa, după ce Nivus a fost rezervat altor continente.

GALERIE FOTO

Viitorul Volkswagen Taigo va fi un SUV coupe cu look sportiv, pe care nemții plănuiesc să-l lanseze pe piață la sfârșitul acestui an. Acesta se va alătura unei game deja generoase de modele cu gardă mare la sol. T-Cross, T-Roc, Tiguan și Touareg îl așteaptă.

Cei de la Volkswagen îi trec în cont un design carismatic, un concept de operare modern și o serie amplă de sisteme de asistență.

Nemții păstrează misterul asupra dimensiunilor. Dar cel mai probabil, acesta va avea proporțiile mezinului T-Cross. Acest lucru înseamnă că viitorul model va fi construit pe aceeași platformă, MQB-A0, pe care grupul auto a rezervat-o mașinilor mici.

Volkswagen Taigo, fără motor diesel

Gama de motorizare va include unități TSI. Volkswagen nu menționează o versiune TDI, deci sunt șanse ca modelul să nu fie disponibil cu motoare diesel. Nivus poate fi comandat doar cu motorul 1.0 TSI în două versiuni, cu 118, respectiv 130 de cai putere. T-Cross-ul european, în schimb, este disponibil cu motorul de 1.0 litru cu 110 cai putere sau cu unitatea de 1,5 litri și 150 de cai putere.

Farurile cu tehnologie LED vor fi dotare standard. Va fi disponibil contra cost un instrumentar de bord digital.

Anunțul referitor la Taigo vine la scurt timp după ce Volkswagen a lansat în America de Sud SUV-ul coupe Nivus. Constructorul german și-a anunțat intenția de a aduce acest model și în Europa. Pe “Bătrânul Continent” vine însă, o versiune adaptată piețelor de aici, cu un nume complet diferit, care să se alinieze strategiei de denumire a modelelor cu gardă mare la sol.

Viitorul Volkswagen Taigo va fi construit la uzina companiei din Pamplona, Spania. Acesta va fi dezvăluit oficial în această vară și va ajunge în showroom până la sfârșitul anului. În România, cel mai mic SUV de la Volkswagen, T-Cross, pornește de la 17.902 euro. Ne putem aștepta la prețuri similare și în ceea ce-l privește pe Taigo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide