Cât costă noul Volkswagen Taigo pe piața din România? Este cel mai mic SUV coupe

Autor: Marius Vișan 23 oct. 2021 Știri auto

Nemții de la Volkswagen au mai creat un model SUV / crossover. Acesta este noul Taigo, un SUV coupe subcompact. Lansat în vară, modelul a ajuns acum și pe piața din România.

Cel mai accesibil Volkswagen Taigo este cel din nivelul de echipare Life, și are un preț de 18.583 de euro. Un Taigo în nivelul de echipare Style are un preț de 23.215 euro, iar cea mai scumpă versiune este R-Line, cu o etichetă de preț pe care scrie 23.539 de euro.

Taigo este un SUV coupe, care are la bază platformă MQB A0, dezvoltată de grupul Volkswagen pentru mașinile mici. Pe aceeași structură sunt construite modele precum Polo sau T-Cross. Spre deosebire de acesta din urmă însă, Taigo are un acoperiș cu linie descendentă și o lunetă înclinată. Noul SUV coupe măsoară 4.270 de milimetri în lungime, fiind un pic mai lung decât T-Cross, și 1.757 de milimetri în lățime. Ampatamentul său este de 2.566 milimetri.

Volkswagen Taigo nu va putea fi comandat cu propulsie diesel

Noul Volkswagen Taigo va fi disponibil exclusiv cu tracțiune față.  Mașina nu va putea fi comandată cu propulsie diesel. Nemții au pregătit, în schimb, două motoare pe benzină. La baza gamei se va regăsi unitatea turbo de 1.0 litru cu trei cilindri, disponibilă fie cu 95, fie cu 110 cai putere.

Versiunea entry-level vine standard cu o transmisie manuală cu cinci trepte, iar cea de 110 cai putere poate fi comandată cu o transmisie manuală cu șase trepte sau cu una automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Mai sus în gamă regăsim propulsorul turbo 1.5 TSI cu patru cilindri și 150 de cai putere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Volkswagen


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide