Volkswagen Touareg R PHEV este cel mai puternic Touareg construit vreodată! Are peste 450 de cai putere!

Autor: Elena Luchian 25 feb. 2020 Știri auto

Cel mai puternic Touareg construit vreodată este Volkswagen Touareg R PHEV. Noua versiune este noul vârf de gamă și are 462 de cai putere.

Galerie foto

Este primul model R plug-in hybrid și primul model PHEV cu tracțiune integrală construit de Volkswagen. Sistemul de propulsie integrează un motor turbo V6 de 3.0 litri pe benzină, care dezvoltă 340 de cai putere, și un motor electric de 136 de cai putere, pentru un total de 462 de cai putere și un cuplu de 700 Nm. Bateria cu o capacitate de 14,1 kWh este amplasată sub podeaua portbagajului. Volkswagen nu dezvăluie distanța pe care mașina o poate parcurge în modul electric, ci doar că poate ajunge până la 140 km/h rulând cu emisii zero.

Modelul este echipat cu o transmisie automată cu 8 trepte și cu o cutie de transfer care expediază putere către cele două punți, asigurându-i astfel tracțiune integrală. Touareg R are diferențial blocant central.

Șoferul poate controla funcțiile hibride și poate selecta modul de rulare folosind comutatorul 4MOTION Active Control, aflat în consola centrală sau meniul sistemului multimedia.

Mașina primește pachetul exterior Black Style, are bare în culoarea caroseriei, prize de aer cu lamele de culoare neagră și capace ale oglinzilor tot negre, asortate cu grila masivă, care sprijină logo-ul “R” și care este flancată de farurile IQ.Light LED matrix, disponibile în echiparea standard. Noul Volkswagen Touareg R primește tot standard jante Braga de 20 de inci, dar se pot comanda contra cost jante Suzuka de 21 de inci sau Estoril de 22 de inci.

Interiorul R-Line are piele Vienna și cusături gri cristal, un volan multifuncțional nou cu padele pentru schimbarea treptelor, inserții din aluminiu Silver Wave și finisaje High Gloss Black și Silver Look. Logo-ul “R” apare pe tetiere.

La bord, își face apariția instrumentarul de bord Digital Cockpit cu ecran de 12 inci și ecran tactil TFT Discover Premium de 15 inci.

Trapa electrică și climatizarea automată pe patru zone Air Care Climatronic intră și ele în echiparea standard.

Opțional, viitorul posesor de Volkswagen Touareg R poate alege pachetul interior exclusivist Puglia.

Își face apariția în premieră în gama Touareg funcția Travel Assist, care oferă asistență până la viteza maximă de 250 km/h și care se bazează pe date furnizate de funcțiile Adaptive Cruise Control și Lane Assist. Clienții pot bifa și Trailer Assist pentru a manevra cu ușurință o remorcă într-un spațiu restrâns.

Noul Volkswagen Touareg R PHEV va ajunge pe piață în cea de-a doua jumătate a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen



Comentarii
Inchide