Volkswagen va decide în curând dacă vinde sau nu marca Bugatti

Autor: George Cristea 22 feb. 2021 Știri auto

Zvonurile anunțate anul trecut de vânzare a mărcii Bugatti sunt confirmate de surse din interiorul companiei. Se pare că Volkswagen va decide în curând dacă vinde sau nu marca Bugatti. Mai precis, până în luna iunie.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit șefului Porsche, Oliver Blume, producătorul croat de supercaruri electrice Rimac și marca de supercaruri din portofoliul grupului Volkswagen „sunt foarte potrivite tehnologic”. Declarația făcută pentru publicația germană Automobilwoche alimentează zvonurile că o decizie privind vânzarea Bugatti către Rimac va avea loc în curând.

Zvonul vânzării Bugatti către producătorul croat a apărut anul trecut. Potrivit surselor din industrie, vânzarea ar fi urmat să se facă prin majorarea participației pe care Porsche o deține la Rimac, de la 15,5% la o valoare nedezvăluită.

„În acest moment, există discuții vii în cadrul grupului Volkswagen privind cea mai bună opțiune pentru a avansa cu această tranzacție. Rimac ar putea juca un rol aici, pentru că cele două branduri se potrivesc bine din punct de vedere tehnologic”, a declarat Liver Blume pentru Automobilwoche.

„Sunt mai multe scenarii cu diferite structuri. Cred că problema va fi decisă la nivel de grup în prima jumătate a anului”, a mai adăugat Blume, care este și membru al consiliului director al Volkswagen AG.

Vinde sau nu Volkswagen marca Bugatti?

Motivul vânzării Bugatti către Rimac este unul simplu: noua conducere a companiei nu mai dorește să investească în produse de nișă, și în mod special în mașini cu motoare termice de mii de cai putere, așa cum produce Bugatti. Toate resursele trebuie canalizate în această perioadă pentru atingerea noilor obiective: electrificare, digitalizare și conducere autonomă.

Cu un hipercar electric de aproape 2.000 CP în faza finală de dezvoltare, Rimac va transforma, cel mai probabil, Bugatti într-un brand 100% electric. Bugatti, așa cum îl știm astăzi, este un dinozaur al industriei auto, care nu-și mai poate găsi locul în peisajul automobilistic al viitorului.

Totuși, zvonurile nu se opresc la Bugatti, iar pe lista de vânzări a grupului Volkswagen s-ar afla mai multe branduri. Potrivit Car Magazine, la Wolfsburg se fac calcule, iar următoarele branduri la care Volkswagen ar putea renunța sunt SEAT, Lamborghini, Ital Design, Bentley și Ducati.

sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide