Volkswagen va lansa o versiune sportivă și pentru ID.Buzz. Prima imagine oficială cu ID.Buzz GTX

Autor: Ionuț Vîlciu 15 mart. 2024 Știri auto
Volkswagen va lansa o versiune sportivă și pentru ID.Buzz. Prima imagine oficială cu ID.Buzz GTX

Volkswagen urmează să aducă pe piață o versiune de performanță pentru monovolumul electric ID.Buzz. Viitorul model ar urma să dezvolte 340 CP.

Volkswagen a publicat un prim teaser cu viitorul ID.Buzz GTX, versiunea de performanță a monovolumului electric cu design retro. Varianta performantă GTX urmează să folosească două motoare electrice, pentru o putere combinată de 340 CP, relatează Carscoops.

După ce a prezentat noile versiuni GTX pentru ID.3 și ID.7 Tourer, Volkswagen pregătește o nouă lansare pentru săptămâna viitoare. De această dată, vom face cunoștință cu cea mai puternică variantă a monovolumului electric ID.Buzz. Noul model va fi dezvăluit în data de 21 martie, cu ocazia unei conferințe de presă.

Volkswagen ID.Buzz GTX va folosi două motoare electrice

Volkswagen nu divulgă prea multe deocamdată, însă a publicat un teaser cu partea frontală a mașinii. Chiar dacă este o imagine foarte întunecată, putem observa noua semnătură luminoasă, asemănătoare cu cea pe care am văzut-o pe noile ID.3 și ID.7 Tourer GTX. Astfel, este mai mult ca sigur că ID.Buzz GTX va primi o bară frontală nouă, mai agresivă.

Volkswagen ID. Buzz GTX va folosi o configurație cu două motoare electrice, care produce o putere combinată de 340 CP și permite monovolumului să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde. Modelul ar putea beneficia, de asemenea, de o suspensie mai rigidă, care să îmbunătățească dinamica pentru versiunea GTX. Este aceeași configurație de motoare ce a fost introdusă pe noul ID.7 GTX Tourer, lansat în paralel cu versiunea sportivă a hatchback-ului electric ID.3.

Pe lângă premiera monovolumului sportiv în Conferința de presă anuală 2024, Volkswagen ne va oferi și o „previzualizare a ceea ce urmează”, indicând mai multe anunțuri legate de viitoarele sale modele. Compania deja a anunțat că 2024 va fi un an plin, astfel că Grupul Volkswagen va lansa 30 de mașini în decursul anului curent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide