Volkswagen va oferi kituri de conversie electrică pentru Beetle şi Bulli

Autor: Cristian Agatie 13 sept. 2019 Știri auto
Volkswagen va oferi kituri de conversie electrică pentru Beetle şi Bulli

Operaţiunea de conversie la sistemul de propulsie electric va fi efectuată în atelierele eClassics, folosind componentele furnizate de Volkswagen. Compania a prezentat la Salonul auto de la Frankfurt o versiunea a lui e-Beetle, care pare gata de a intra în producţie.

„Beetle electric combină şarmul maşlinii noastre clasice cu mobilitatea viitorului. Sub capotă vor fi componente electrice inovatoare ale Volkswagen Group Components, lucrăm cu ei pentru a electrifica modelele istorice importante în ceea ce noi considerăm a fi un proces emoţional” – anunţă Thomas Schmall, membru în consiliul de conducere al Volkswagen Group Components, într-un comunicat de presă.

Motorul electric montat pe e-Beetle dezavoltă 60 kW sau 82 CP. Autonomia este de circa 200 km, iar viteza maximă atinsă este de 150 km/h. Nu este un aspect foarte important, dar dacă sunteţi curioşi, e-Beetle poate accelera de la 0 la 80 km/h în 8 secunde.

Bateriile sunt anmplasate în podea, fiind formate din 14 modeule, fiecare cu o capacitate de 2,6 kWh, pentru un total de 36,8 kWh. O încărcare de o oră la o staţie rapidă în curent continuu îi asigură o autonomie de 150 km. 

Performanţele superioare ale sistemului electric de propuslie şi greutatea mai mare impun ranforsarea trenului de rulare şi a frânelor.

„Lucrăm deja împreună pentru a pregăti platforma lui Bulli. Un e-Porsche 356 ar putea fi de asemenea de interes pentru viitor”, a mai spus Schmall, dezvăluind planurile de viitor ale companiei. Producătorul german are în vedere să folosească şi platforma electrică modulară MEB pentru proiectele viitoare de conversie, ceea ce ar oferi avantaje în privinţa performanţelor şi autonomiei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide