Volkswagen va produce modele low-cost

Autor: Tudor Rus 26 mart. 2014 Știri auto
Volkswagen va produce modele low-cost

După un parcurs presărat cu obstacole cauzate de politica internă, proiectul Volkswagen care implică dezvoltarea unui model de buget a ajuns în stadiul în care poate fi supus aprobării de către consiliul director al constructorului german.

Conform Reuters, principală cauză a întârzierii a fost ajustarea proiectului la costurile de producţie impuse de conducere, lucru remediat între timp. Deşi proiectul încă aşteaptă aprobare, noua maşină ieftină de la Volkswagen ar putea costa undeva între 6.000 şi 8.000 de euro şi va fi construită în China, cea mai mare piaţă din lume pentru modele de buget.

Englezii de la Autocar merg mai departe şi spun că modelul ar putea debuta oficial la sfârşitul lui 2016 sau începtulul lui 2017 şi va avea ca destinaţie pieţele din India, America Latină, Europa de Est şi Africa.

Dacă proiectul primeşte undă verde şi preţul se situează între limitele vehiculate, am putea avea în faţă un concurent serios pentru Dacia Logan şi Sandero, însă este mult prea devreme pentru astfel de speculaţii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide