Volkswagen va readuce vechile butoanele fizice pe volan

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

Comenzile haptice pe volan au fost introduse de Volkswagen în 2019, însă constructorul german a luat deja decizia readucerii în prim plan a butoanelor fizice. Cel mai probabil, primul model care va beneficia de această schimbare va fi chiar viitorul model Golf facelift.

În prezent, o bună parte dintre modelele din portofoliul producătorului german au fost echipate cu acele comenzi haptice pe volan pe care le-am văzut pentru prima dată în urmă cu trei ani. Clienții Volkswagen nu au fost însă prea fericiți de acele comenzi, declarandu-și public nemulțumirile în tot acest timp pe rețelele de socializare și pe forumurile de specialitate.

Luând act de nemulțumirea clienților, Volkswagen anunță acum că își propune să readucă butoanele fizice pe volan în cazul viitoarelor modele. Informația vine chiar din “gura” lui Thomas Schafer, șeful mărcii germane postând pe LinkedIn un mesaj prin intermediul căruia anunță eliminarea comenzilor haptice de pe volan.

“Așa își doresc clienții”

Încercând să își explice într-un fel decizia, Thomas Schafer a declarat că Volkswagen își întărește portofoliul și designul, lucrând însă în același timp la crearea noii simplități a modului de operare a vehiculelor din gamă. Dorindu-și să ofere clienților și un exemplu concret, Schafer a făcut referire la readucerea volanului cu butoane fizice. “Asta își doresc clienții de la un model Volkswagen”, a mai adăugat Thomas Schafer în postarea sa de pe LinkedIn.

Trebuie spus însă că toate celelalte comenzi haptice de la nivelul habitaclului vor rămâne neschimbate, doar cele de pe volan fiind înlocuite cu vechile butoane fizice. Spre exemplu, reglajul temperaturii de la interior va rămâne la fel ca până acum! Deși nu a fost anunțat oficial, cel mai probabil, primul model care va primi un volan cu vechile butoane fizice va fi viitorul Golf facelift, model care ar urma să fie prezentat oficial pe parcursul anului viitor.

Sursa: Carscoops 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide