Volvo a creat scaunul gonflabil pentru copii. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 15 apr. 2014 Știri auto

Scaunul gonflabil pentru copii este ultima inovaţie venită din partea celor de la Volvo, o soluţie care, spun suedezii, oferă siguranţă şi caracter practic datorită materialelor ultrauşoare folosite la fabricare.

Mai exact, scaunul este confecţionat dintr-un material textil ţesut printr-o tehnică specială, dezvoltată de armată şi folosită până în prezent în industria navală. Inginerii au integrat o pompă în corpul scaunului, soluţie tehnică ce permite umflarea completă în 40 de secunde, iar graţie unei conexiuni Bluetooth, operaţiunile de umflare şi dezumflare se pot face prin telecomandă.

Nici greutatea de puţin sub cinci kilograme nu ar trebui să dea bătăi de cap părinţilor, plus că odată dezumflat, scaunul se pliază într-un ghiozdan ce poate fi transportat cu uşurinţă acolo unde este nevoie.

Proiectanţii spun că poate fi folosit în orice mijloc de transport, de la taxi la autobuz şi până la maşina personală. Acesta este proiectat astfel încât să poată fi montat cu spătarul orientat spre sensul de mers pentru protecţie suplimentară în caz de impact, mai ales în cazul copiilor, unde această zonă este mult mai fragilă faţă de adulţi.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide