Volvo a dat startul producţiei primului SUV compact premium

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Astăzi a început o nouă eră pentru Volvo Cars în fabrica din Gent, Belgia, odată cu intrarea pe linia de producţie a primelor SUV-uri compacte XC40.

Noul XC40, pentru care compania a primit deja peste 13.000 de comenzi, este primul SUV compact premium al Volvo Cars. Estimările arată că primii clienţi îşi vor primi propriul lor XC40 la începutul anului următor.

Odată cu XC40, Volvo Cars intră în segmentul cu cea mai rapidă creştere din industria auto şi modelul deschide calea pentru continuarea creşterii de vânzări şi venituri pentru companie. Alături de modelele mai mari XC60 şi XC90, XC40 completează gama de SUV-uri a companiei Volvo.

Noul XC40 este primul model Volvo Cars construit pe arhitectura modulară CMA, care va sta la baza tuturor modelelor viitoare ale seriei 40. Platforma CMA, co-dezvoltată cu Geely, aduce pentru Volvo Cars sinergia şi economiile de scară necesare pentru segmentul de maşini compacte premium.

Pregătirile pentru începerea producţiei modelului XC40 din Gent au debutat în urmă cu mult timp. Investiţiile considerabile din ultimii ani au transformat fabrica din Gent într-un hub de export global pentru maşinile construite pe CMA, adăugându-se şi 8.000 mp pentru linia de producţie pentru caroserii.

Au fost instalaţi 363 de roboţi noi, inclusiv unul supra-numit ”Bestia” de angajaţii din Gent. Acest robot mare, unic pentru sistemul de fabricaţie Volvo Cars, e folosit pentru ridicarea caroseriei inferioare a maşinii pe o bandă transportoare aproape de tavanul fabricii.

Gent este una dintre cele două fabrici ale Volvo Cars din Europa şi produce modele Volvo începând din anul 1965. Până de curând, aici a fost produsă prima generaţie a SUV-ului best seller XC60, iar fabrica din Gent produce în continuare modelele V40 şi V40 Cross Country, dar şi modelele S60 şi V60.

Cealaltă fabrică Volvo cars este situată în Torslanda, Suedia – în ţara de origine a companiei. Compania are şi două fabrici în China, în timp ce fabrica din Statele Unite ale Americii este în construcţie în statul Carolina de Sud şi este programată pentru deschidere în cea de-a doua jumătate a lui 2018.Comentarii
Inchide