Volvo a inaugurat prima sa fabrică din SUA. Ce model se va produce aici

Autor: Marius Vișan 02 iul. 2018 Știri auto
Volvo a inaugurat prima sa fabrică din SUA. Ce model se va produce aici

Volvo Cars a inaugurat în 20 iunie prima sa fabrică din SUA, în Charleston, Carolina de Sud, poziţionând compania ca adevărat producător auto global, cu unităţi de producţie în toate cele trei mari regiuni de vânzare.

Deschiderea unei fabrici de ultimă generaţie în Carolina de Sud este parte din strategia globală de producţie Volvo Cars: ”Construieşte acolo unde vinzi”.

Prima fabrică din SUA completează cele două unităţi de producţie şi fabrica de motoare din Europa, cele trei fabrici şi unitatea de producţie de motoare din China, dar şi ansamblul de fabrici din India şi Malaysia.

Fabrica din Charleston va începe producţia pentru noul sedan sport premium Volvo S60 în toamna lui 2018 şi va avea la bază platforma de produs scalabilă SPA. Începând din 2021, fabrica va construi şi următoarea generaţie a SUV-ului premium Volvo XC90. Maşinile fabricate în Charleston vor fi destinate atât pieţei americane, cât şi exporturilor internaţionale.

Volvo Cars investeşte în jur de 1,1 miliarde $ în operaţiunile de producţie din SUA şi va crea în jur de 4.000 de noi locuri de muncă în unitatea din Charleston de-a lungul anilor următori. Aproximativ 1.500 persoane vor fi angajate până la sfârşitul acestui an.

Noua unitate de producţie din Charleston include o clădire de birouri pentru 300 de angajaţi ai departamentelor Cercetare & Dezvoltare, Achiziţii, Calitate şi Vânzări. Fabrica poate produce 150.000 de maşini pe an la capacitate maximă. Situl ocupă 1.600 acri şi suprafaţa construită reprezintă 2,3 milioane ft². Construcţia fabricii a început în 2015.

Compania va construi maşini hibride plug-in în toate fabricile sale din lume. În 2017, Volvo Cars a fost primul producător auto care a anunţat strategia sa globală potrivit căreia toate noile modele vor fi electrificate începând cu 2019.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide