Volvo a prezentat o versiune îmbunătăţită a SUV-ului XC90 – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Volvo Cars a dezvăluit o nouă versiune îmbunătăţită a SUV-ului de dimensiuni mari XC90. Cel mai luxos model al companiei are acum un nou motor mai economic care marchează următorul pas în strategia de electrificare a companiei.

Actualul XC90 oferă pentru prima dată clienţilor sistemul avansat de frânare cu recuperare a energiei cinetice, care este cuplat la motorul cu combustie internă, pentru a crea un nou sistem de propulsie electrificat. Acesta oferă şoferilor un consum cu până la 15% mai mic, şi se apropie de , precum şi emisii mai puţine. Noul sistemul de frânare electromecanic interacţionează cu sistemul de recuperare a energiei şi reduce consumul de combustibil şi emisiile prin recuperarea energiei cinetice la frânare. Introducerea noilor modele XC90 cu badge-ul „B” reprezintă un pas important pentru Volvo Cars către ambiţiile sale de electrificare.

Noile maşini cu bagde-ul „B” se alătură motorizării hibride plug-in T8 Twin Engine ca opţiune de electrificare pentru XC90. La exterior, varianta îmbunătăţită XC90 oferă actualizări subtile variantei originale, premiate pentru design-ul său exterior, iar printre acestea numără noile roţi, noile culori pentru caroserie şi o nouă grilă modernă.

La exterior oferă îmbunătăţiri subtile ale designului, cum ar fi jante noi, culori exterioare, precum şi o nouă grilă.

De la varianta cu patru locuri Excellence, până la cea cu şase locuri, XC90 se poate adapta în funcţie de preferinţele şi stilului de viaţă al clienţilor. 

În ceea ce priveşte tehnologia de siguranţă activă, XC90 oferă acum şoferilor asistenţă precum Blind Spot Information System şi City Safety cu funcţia Autobrake care rămâne singurul sistem de pe piaţă care recunoaşte pietonii, cicliştii şi animalele mari.

Toate acestea face din XC90 unul dintre cele mai sigure maşini din lume, subliniind angajamentul ferm al Volvo Cars de a dezvolta cele mai sigure maşini.

XC90 a fost primul Volvo care oferă integrarea Apple Carplay, însă acum este compatibil şi cu Android Auto. Sistemul infotainment Sensus a trecut prin mai multe actualizări în ultimii ani, toate fiind adoptate pe XC90. De asemenea, aplicaţia de muzică Spotify este integrată în sistemul maşinii. 

Versiunea modelului XC90 pentru anul 2020 va fi lansată în luna mai la uzina din Torslanda, din Suedia, şi este disponibil pentru comenzi pe toate pieţele Volvo din întreaga lume.

 Comentarii
Inchide