Volvo Advanced Air Cleaner asigură depoluarea aerului din mașină

Autor: George Cristea 15 sept. 2020 Știri auto

Volvo Advanced Air Cleaner, care va fi introdus pe modelele seriilor 60 și 90 ale producătorului suedez, asigură depoluarea aerului din mașină.

Intră în Galeria FOTO

Volvo pregătește „prima tehnologie premium pentru calitatea aerului în automobil”, după cum a anunțat producătorul suedez. Noul sistem de climatizare Volvo Advanced Air Cleaner combină avantajele unui filtru pe bază de fibre sintetice cu cele ale ionizării și ale unui senzor care măsoară nivelul de particule PM2.5 din habitaclu.

Nivelul de particule fine din aer (PM2.5) este un indicator utilizat frecvent pentru calitatea aerului. Multe zone urbane de pe glob suferă din cauza nivelului ridicat al particulelor fine PM2.5, ceea ce poate duce la probleme respiratorii pentru locuitori.

Pentru evitarea acestor probleme, sistemul Volvo Advanced Air Cleaner asigură depoluarea aerului din mașină, filtrând 95% din particulele cu dimensiunea de 2,5 microni (PM2.5). În acest fel, efectele poluării cu particule fine supra sănătății sunt semnificativ reduse.

Ce are special Volvo Advanced Air Cleaner?

Sistemul de climatizare nu numai că asigură un habitat sănătos pentru pasageri mașinii, dar permite în plus programarea unei operațiuni de curățare a aerului din mașină înainte de plecarea în călătorie. Pemtru aceasta, șoferul unei mașini Volvo dotate cu sistemul Advanced Air Cleaner poate folosi aplicația de mobil Volvo On Call.

https://youtu.be/RyO-YHvTisU

În afară de curățarea aerului din habitaclu, Volvo își propune să folosească în interior componente realizate din materiale curate, care să nu genereze mirosuri neplăcute sau gaze dăunătoare sănătății. Producătorul suedez a organizat o echipă pentru analizarea mirosurilor, cunoscută interior sub denumirea de „Nasurile”. Aceștia au ca sarcină analizarea componentelor individuale, dar și a mașinii complete, pentru a descoperi eventualele mirosuri neplăcute din interior.

„Cu tehnologia Volvo Advanced Clean Air, poți fi sigur că aerul din interiorul mașinii tale Volvo este mai curat și mai sănătos. Suntem încredințați că aerul curat este benefic pentru tine, atât din punctul de vedere al sănătății cât și din cel al siguranței, așa că vom continua să dezvoltăm acest domeniu”, spune Anders Löfvendahl, Senior Technical Expert pentru calitatea aerului interior la Volvo Cars.

Volvo a fost ales de curând „cel mai inovator brand auto în materie de tehnologie” de către J.D. Power, iar acest lucru pare complet justificat.

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide