Volvo confirmă oficial: fără motoare termice din 2030

Autor: George Cristea 02 mart. 2021 Știri auto

Cruciada împotriva motoarelor pe benzină și motorină a fost pornită și nimic nu pare să o mai poată opri. Războiul se duce pe două fronturi – cel deschis de guverne și autoritățile de reglementare și cel în care s-au angajat producătorii auto. Ultimul producător auto care s-a înrolat în acest război este Volvo, care confirmă oficial că va livra exclusiv mașini fără motoare termice din 2030.

Intră în Galeria FOTO

Nu este prima oară când oficialii Volvo vorbesc despre renunțarea la motoarele termice. În urmă cu trei luni, șeful Volvo, Hakan Samuelsson, declara că ar fi surprins „dacă nu vom livra (Volvo – n.r.) doar mașini electrice după anul 2030”. Totuși, abia acum putem vorbi de un angajament oficial al producătorului suedez.

Întreaga gamă de vehicule Volvo va fi propulsată 100% electric până în 2030 au anunțat oficialii Volvo marți. Volvo se alătură astfel unui număr din ce în ce mai mare de producători auto care intenționează reducerea ponderii motoarelor termice până la finalul acestei decade.

„Sunt total convins că nu vor mai fi clienți care să-și dorească cu adevărat păstrarea motorului pe benzină. Suntem convinși că o mașină electrică este mai atractivă pentru clienți”, a declarat Hakan Samuelsson, citat de Reuters.

Volvo, fără motoare termice din 2030: Pe urmele Tesla

Anterior, Volvo anunțase că vrea ca 50% din vânzările sale globale să fie mașini electrice până în 2025, cealaltă jumătate urmând să fie mașini hibride. Producătorul suedez aflat în portofoliul Geely intenționează să lanseze o gamă de modele electrice în următorii ani, toate urmând să fie comercializate exclusiv online. Primul model din această gamă va fi Volvo C40.

Volvo nu va desființa rețeaua de dealeri actuală, ci o va folosi ca rețea de service și pentru a-i ajuta pe clienți să aleagă online o mașină. Site-ul companiei volvocars.com va putea fi folosit pentru comandarea mașinilor aflate pe stoc, dar și pentru personalizarea modelelor comandate.

Comenzile online nu vor fi singurul punct comun cu metoda de afaceri a Tesla. Samuelsson a spus că viitoarele modele vor primi actualizări over-the-air atât pentru rezolvarea unor probleme existente cât și pentru adăugarea unor funcționalități noi.

Volvo nu este singurul producător angajat în bătălia împotriva motoarelor termice. Anunțuri similare au fost făcute de Daimler, Ford, Jaguar Land Rover, Bentley, dar și General Motors.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide