Volvo introduce motorul cu trei cilindri pe maşinile sale. Care va fi primul model care va folosi acest propulsor

Autor: Marius Vișan 19 feb. 2018 Știri auto

Volvo a lansat astăzi sistemul de propulsie Drive-E cu trei cilindri pentru XC40, primul model al companiei din segmentul SUV-urilor compacte. Noul sistem de propulsie reprezintă primul motor cu trei cilindri din istoria de 91 de ani a companiei.

Noul motor pe benzină de 1.5 l, cu trei cilindri şi injecţie directă a fost dezvoltat in-house folosind acelaşi design modular pe care Volvo l-a utilizat pentru motoarele Drive-E cu patru cilindri. Motorizarea cu trei cilindri vine cu o transmisie în şase viteze. O variantă opţională de transmisie cu opt viteze va fi lansată anul viitor.

”Noul nostru motor cu trei cilindri reprezintă o dezvoltare extraordinară pentru XC40 şi pentru Volvo Cars, în general”, a spus Alexander Petrofski, Senior Director pentru produsele seriei 40 la Volvo Cars. ”Acest design de motor compact oferă flexibilitatea de care avem nevoie pentru a introduce mai multe opţiuni de motorizare pentru clienţii XC40.”

CITEŞTE ŞI Patru puncte, 30 de zile şi 580 de lei amendă pentru ce? Pe bune?!

Motoarele Volvo diesel D3 150CP şi pe benzină T4 190CP sunt de asemenea adăugate pentru a lărgi gama disponibilă pentru XC40.

Mai mult, motorizarea cu trei cilindri a fost concepută special pentru integrarea în maşinile Twin Engine plug-in hybrid. În viitor, o motorizare hibrid şi pur electrică va fi introdusă ca opţiune pentru XC40.

Clienţii XC40 au acum mai multe opţiuni de echipare, incluzând varianta Momentum, cea standard, şi R-Design, plus noul nivel de echipare premium Inscription.

Echiparea Inscription oferă posibilitatea de a alege pentru exterior jante de 18”, 19” sau 20”, scuturi de protecţie unice, grile cromate, dar şi culori de caroserie specifice modelului. În interior, Inscription adaugă schimbătoarele de viteze nou concepute din cristal şi elementele deco atractive Driftwood, care au fost introduse prima oară pentru SUV-ul premiat XC60.

În plus, clienţii XC40 îşi pot adăuga amprenta propriului stil cu accesorii ca roţile din aliaj de 21” Black Diamond Cut şi noul kit de accesorii de styling care oferă scuturi de protecţie cu oţel inoxidabil şi ţevi de eşapament duble integrate.

”Noul XC40 este o maşină tinerească, potrivită şoferilor care simt nevoia să îşi exprime individualitatea”, a spus Alexander Petrofski. ”Ne dorim ca fiecare consumator să se poată exprima în felul său – subtil sau, din contră – astfel că vrem să le oferim mai multe opţiuni, atât ca performanţe, cât şi ca styling.”

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide