Volvo își ia adio de la motoarele diesel. Nu va mai produce niciun model pe motorină începând cu 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 20 sept. 2023 Știri auto

Volvo anunță că renunță complet la motoarele pe motorină. Producătorul suedez va încheia producția acestora în 2024.

După cum bine știm, motoarele diesel nu mai sunt la fel de populare printre clienți, așa cum erau în urmă cu nu foarte mult timp. Producătorii migrează către soluții care să reducă emisiile, iar clienții nu mai sunt la fel de atrași de motoarele diesel, ci mai degrabă de hibride sau electrice.

Potrivit Carscoops, Volvo a decis să renunțe la motoarele diesel începând cu anul viitor. Producătorul auto a făcut anunțul în timpul evenimentului Climate Week, ce a avut loc în New York: „Peste câteva luni, ultima mașină Volvo cu motor diesel va fi construită, făcând din Volvo Cars unul dintre primii producători de mașini care a făcut acest pas”. Volvo spune că piața auto în schimbare, standardele de poluare mai dure și focusul pe care îl are asupra mașinilor electric au dus la această decizie.

Volvo renunță la motoarele pe motorină

Cea mai recentă motorizare diesel de la Volvo, cea de 2,0 litri a avut puteri cuprinse între 150 CP și 235 CP, în funcție de variantă. Motorul diesel era disponibil cu una sau două turbine și chiar a primit tehnologie mild-hybrid care să-i sporească eficiența.

Volvo admite că motorul diesel a fost cândva baza lor în Europa, dar acum a fost înlocuită cu vehiculele electrice și PHEV. Potrivit raportului Reuters, modelele Volvo cu motor diesel au trecut de la a fi majoritatea în 2019, la a reprezenta doar 8,9% din vânzările globale ale producătorului de automobile în 2022. Conform celor mai recente date de vânzări din august 2023, modelele electrificate au reprezentat 33% din vânzările Volvo, restul de 67% fiind vehicule cu motoare termice.

Volvo s-a angajat să devină un producător cu o gamă formată exclusiv din modele pur electrice până în 2030. Anul trecut, compania a încheiat dezvoltarea de noi motoare cu ardere, benzină sau diesel, confirmând accentul pe care îl pune pe electrificare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide