Decizie drastică luată de Volvo. Toate mașinile vor fi limitate la o viteză pe care o poate atinge fără probleme și o Dacia Logan veche de 5 ani

Autor: ProMotor 28 mai 2020 Știri auto

Decizie drastică luată de Volvo. Toate modelele producătorului suedez vor avea viteza maximă limitată la 180 km/h. Volvo a început deja implementarea noii măsuri. Este o viteză la care chiar și o Dacia Logan veche de 5 ani poate să ajungă.

GALERIE FOTO

Cu o reputație inegalabilă în domeniul siguranței, Volvo apelează la o măsură radicală pentru a atinge un obiectiv ambițios: zero persoane ucise sau rănite grav în accidente rutiere la bordul mașinilor sale. Astfel, niciun Volvo nu va mai putea rula cu o viteză mai mare de 180 km/h.

Mașinile produse de Volvo vor fi echipate, în viitorul apropiat, și cu funcția Smart Speed Control, care va limita viteza vehiculelor în funcție de condițiile de rulare. În plus, toate modelele Volvo vor reduce automat viteza în zonele în care se regăsesc școli și spitale.

Este un compromis la care recurge constructorul aflat sub umbrela chinezilor de la Geely, în timp ce rivalii germani din clasa premium opresc acul vitezometrelor la 250 km/h.

Viteza maxima a mașinilor construite de Volvo de acum înainte poate fi atinsă chiar și de o Dacia Logan veche, să zicem, de cinci ani.

Care este viteza maximă reală a unei Dacia Logan?

În gama actuală Dacia Logan, viteza maximă atinsă de versiunea cea mai rapidă, TCe 90, este de 175 km/h. Versiunea entry level SCe 73 nu trece de 158 km/h, în timp ce Logan cu motor diesel în versiune dCi 75 și dCi 95 – ajunge la 166 km/h.

Cum arătam în urmă cu patru luni, sunt șoferi de Dacia Logan care s-ar putea lua oricând la întrecere cu șoferii de Volvo. Un user s-a lăudat pe un forum dedicat posesorilor de sedan construit la Mioveni că a atins  210 km/h cu versiunea 1.6 16V, care nu se mai regăsește  în oferta Dacia.

Printre vitezomani sunt șoferi care menționează 190 km/h cu Logan pus în mișcare de motorul 1.4 Mpi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide