Volvo lucrează deja la versiunea sportivă Polestar pentru noul XC90

Autor: Iulian Dnistran 16 feb. 2015 Știri auto

Noul Volvo XC90 arată foarte bine şi va fi, cu siguranţă, un succes comercial pentru compania suedeză. Şi da, numele Volvo e cunoscut pentru confort şi siguranţă, dar se pare că marca nordică pregăteşte deja ceva pentru pasionaţii de putere şi viteză.

Cu alte cuvinte, se lucrează deja la o versiune sportivă Volvo XC90 Polestar, potrivit britanicilor de la AutoExpress. De fapt, potrivit vicepreşedintelui departamentului de sisteme de propulsie de la Volvo, noul XC90 va avea două versiuni Polestar – una pe benzină şi una diesel, bazate pe motorizarea T6, respectiv D5.

În formă standard, propulsorul pe benzină T6 dezvoltă 320 CP, iar dieselul D5 produce 225 CP. Dar, aşa cum ştim deja de la modelul S60 Polestar, divizia de performanţă a mărcii suedeze ştie cum să scoată mulţi cai-putere în plus dintr-un motor.

Aşadar, putem să ne aşteptăm la peste 400 CP pentru versiunea pe benzină şi peste 300 CP pentru diesel. O fi bine, o fi rău? Deocamdată nu ştim, dar o să aflăm când vom pune mâna pe unul.

În imagini apare versiunea R-Line

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide