Volvo: noi sisteme de protecţie

Autor: Andrei Ştirbu 28 aug. 2007 Știri auto

Volvo Cars îsi îndreaptă încontinuu atenţia asupra dezvoltării tehnologiei de a ajuta şoferii să prevină sau să reducă numărul accidentelor, prin lansarea a două sisteme de protecţie: Driver Alert Control (DAC) şi Lane Departure Warning (LDW).

Driver Alert Control constă într-un număr de senzori, o cameră şi o unitate de control, care au ca scop monitorizarea şi alertarea şoferului în momentul când nivelul concentrării acestuia este scăzut. Camera video este poziţionată între parbriz şi oglinda retrovizoare din interior şi are rolul de a măsura continuu distanţa dintre maşină şi liniile marcatoare de pe şosea. Senzorii înregistrează mişcările maşinii, iar unitatea de control stochează informaţia şi calculează dacă şoferul va pierde, pe parcurs, controlul autoturismului. Dacă riscul continuă, şoferul este avertizat de un semnal sonor şi de un mesaj apărut pe display-ul monitorului, în forma unei ceşti de cafea, simbolizând pauză de odihnă.

Cel de-al doilea sistem, Lane Departure Warning, avertizează şoferul în momentul în care maşina trece peste liniile marcatoare de pe şosea, fără nici un motiv anume.

Cele două sisteme sunt activate la viteza de 65 km/h şi rămân active până când autoturismul coboară la viteza de 60 km/h. Pachetul Driver Alert System va fi valabil la sfârşitul acestui an, pe modelele S80, V70 şi XC70.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide