Cum arată un Volvo cu peste 5 milioane de kilometri la bord?

Autor: Elena Luchian 29 aug. 2021 Știri auto

Da, exact. Ați citit bine. Peste 5 milioane de kilometri. Atât a parcurs un Volvo P1800 din 1966. Și o să vă surprindem și mai mult. Mașina este încă în perfectă stare de funcționare.

GALERIE FOTO

Oricât de incredibil pare, este adevărat. Mașina pe care o vedeți în imagini are la bord peste 5 milioane de kilometri. Volvo l-a felicitat pe proprietar, Irv Gordon, în anul 2013. În acel an, pe 18 septembrie, la ora 16:00, kilometrajul mașinii sale clasice a arătat exact 3 milioane de mile (4,8 milioane de kilometri). Este distanța pe care ar fi parcurs-o dacă făcea înconjurul lumii de 120 de ori. Momentul istoric a avut loc pe o șosea din statul american Alaska.

“Nu a fost nimic spectaculos. Doar am mers și eu am stat cu ochii pe kilometraj ca să nu ratez momentul senzațional”, poveste atunci Irv Gordon.

Recordul lui Irv Gordon a fost omologat de Cartea Recordurilor Guinness. Mașina pe care o deținea era vehiculul non-comercial cu cel mai mare kilometraj, aflat încă în utilizare.

Gordon a ajuns, în luna mai a anului 2018, la 5,23 milioane de kilometri. S-a stins din viață câteva luni mai târziu. Dar mașina lui duce povestea mai departe. Automobilul legendar îi aparține acum companiei Volvo și încă este în stare perfectă de funcționare. Echipa Hagerty a făcut cea mai recentă demonstrație.

Volvo P1800 cu peste 5 milioane de kilometri, același mecanic de peste 40 de ani

Mașina are același mecanic încă de la începutul anilor ’80. Este vorba despre Nino Gambino, pe care îl leagă o prietenie de peste 40 de ani de fostul proprietar al modelului de legendă.

Mașina păstrează încă motorul original, care a fost însă, reconstruit de două ori. A fost vopsită de două ori. A ieșit neagră de pe linia de asamblare, în 1966. Irv Gordon a plătit pe ea puțin peste 4.000 de dolari. S-a îndrăgostit din prima zi de automobil. Pur și simplu, nu se mai putea opri din condus. A doua zi, revenea la reprezentanță. Trebuia să-i facă deja revizia de 1.500 de mile (2.414 kilometri).

Zece ani mai târziu, kilometrajul lui arăta deja jumătate de milion de mile (804.672 de kilometri). A atins borna de un milion de mile în 1987, iar în 2002, călătorise două milioane de mile.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide