Volvo pregătește noi SUV-uri în gamă. 100% electric până în 2030

Autor: George Cristea 16 dec. 2020 Știri auto

Volvo pregătește noi SUV-uri în gamă, care vor cimenta strategia producătorului suedez. Volvo va deveni 100% electric până în 2030, moment în care multe țări europene vor interzice comercializarea de mașini diesel și pe benzină.

Intră în Galeria FOTO

Aproape trei sferturi dintre modelele comercializate de Volvo în 2020 sunt SUV-uri, iar această pondere va crește în anii următori. Potrivit informațiilor din industrie, marca suedeză pregătește un model mai mic, sub actualul XC40, dar și unul la vârful gamei, poziționat peste XC90. Informațiile privind modelul de la baza gamei de SUV-uri sunt confirmate de șeful Volvo, Hakan Samuelsson, care vorbește de „un trend clar al SUV-urilor premium mici”.

Noul model, pe care-l vom numi XC20, cu toate că această informație nu a fost confirmată, va fi produs pe platforma modulară electrică SEA (Sustainable Experience Architecture). Aceasta este dezvoltată în prezent de Geely, compania care deține Volvo, dar și brandul înrudit Link & Co. Noua platformă, prezentată la salonul auto de la Beijing, poate fi motorizată de unul, două sau trei motoare electrice. În plus, poate include un range extender pentru aplicațiile care necesită așa ceva.

Noi SUV-uri în gama Volvo: Ce trebuie să știi

Potrivit lui Samuelsson, noua platformă va permite Volvo să fie competitiv pe piață, dar și foarte profitabil. Astfel, brandul Volvo va produce în continuare vehicule premium, iar prețurile acestora vor crește. Pentru cei care vor dori modele mai ieftine, brandul Lynk & Co va oferi această alternativă atunci când va intra pe piața europeană, anul viitor. Potrivit Geely, modelele realizat pe noua platformă vor putea avea o autonomie de până la 700 de kilometri.

Viitorul Volvo XC20 nu este singura noutate pe care o pregătesc suedezii. Aceștia au în plan o nou SUV în zona superioară a gamei, poziționat deasupra lui XC90. Pentru a avea sens, un astfel de model care ar putea fi numit XC100 va trebui să fie „mult mai aerodinamic”, potrivit lui Hakan Samuelsson.

Această afirmație sugerează că XC100 nu va fi o versiune cu șapte locuri a lui XC90, ci mai degrabă una care se apropia de forma unui coupé.

Anterior, Samuelsson declarase că Volvo va deveni o marcă exclusiv electrică în următorii 10 ani. „Aș fi surprins dacă nu vom livra doar mașini electrice după anul 2030”, declara Samuelsson pe 2 decembrie, în cadrul evenimentului Financial Times Future of the Car Summit.

sursa: L’argus

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo, Lynk & Co, Geely



Comentarii
Inchide