Volvo pregătește un nou SUV electric. Va debuta anul acesta și se va adresa clienților tineri

Autor: Ionuț Vîlciu 24 ian. 2023 Știri auto

Volvo a anunțat că în vara acestui an va prezenta un nou SUV electric compact. Noul model se va adresa unui segment de cumpărători tineri.

Volvo, la fel ca mulți alți producători auto, se pregătește pentru momentul în care mașinile cu motoare termice nu vor mai putea fi comercializate. Producătorul suedez începe să își contureze o gamă de vehicule noi, electrice, iar viitorul său SUV electric se va axa pe clienții tineri, scrie Carscoops.

Potrivit lui Jim Rowan, CEO-ul Volvo Cars, viitorul EX30 va debuta pe 15 iunie și va intra în producție înainte de sfârșitul anului 2023. Volvo speră că cel mai mic membru al viitoarei sale game de vehicule electrice îi va ajuta să se extindă către o populație mai tânără, datorită la prețul său mai accesibil.

Volvo EX30 și-a făcut prima apariție într-un scurt teaser în noiembrie anul trecut, alături de modelul EX90, iar Rowan a dezvăluit mai multe despre acesta în luna decembrie anului trecut. Într-un nou interviu acordat site-ului australian CarSales, Jim Rowan a confirmat debutul acestui model „cu adevărat important”, oferind informații suplimentare.

Volvo va lansa un SUV electric mai accesibil

Rowan a repetat că EX30 va fi oferit la un „preț foarte bun”, dar va fi și „foarte sigur” cu o „autonomie decentă” și o „dimensiune bună”, fiind poziționat sub XC40, care este ceva. Acest lucru se corelează cu remarcile sale anterioare, promițând „echipament de siguranță de top, o călătorie fantastică și calitate înaltă” pentru noul SUV entry-level.

Rowan sugerează că media de vârstă a clienților companiei este „mult mai mare” decât și-ar dori și că noul model îi va ajuta să aducă „mai mulți oameni mai tineri în brand”. Astfel, EX30 va fi vândut online și va propune proprietatea pe bază de abonament cu un angajament de trei luni, lucru care ar putea reduce și mai mult vârsta medie a șoferilor Volvo.

Volvo s-a angajat să producă doar vehicule electrice la scară globală până în 2030, ceea ce înseamnă că, până atunci, toate modelele sale cu motoare termice vor fi întrerupte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide