Volvo recheamă în service 460.000 de vehicule la nivel mondial. Ce modele au fost reclamate cu probleme

Autor: Marius Vișan 06 oct. 2021 Știri auto

Volvo recheamă în service 460.769 de maşini, modele mai vechi, din cauza airbagurilor care pot deveni mortale în cazul unui accident, transmite News.ro.

Problema apare atunci când este activat airbagul din cauza unei coliziuni. Fragmente ale dispozitivului de umflare ar putea fi proiectate în exterior şi, în cel mai rău caz, să lovească pasagerul, fiind posibil să provoace răni şi chiar moartea, a informat compania autorităţile de reglementare din Statele Unite.

Compania Volvo are cunoştinţă de un astfel de incident cînd airbagul s-a rupt şi a provocat moartea unei persoane, potrivit documentelor depuse la Administraţia pentru Siguranţa Autostrăzilor Naţionale.

Rechemarea include modelele S80 din perioada 2001-2006 şi S60 din anii 2001-2009. Vehiculele au fost fabricate în perioada mai 2000-martie 2009.

Peste jumătate din vehiculele rechemate, respectiv 259.383, sunt în Statele Unite

Volvo nu a dezvăluit costul aşteptat pentru înlocuirea airbagurilor, dar, cel mai probabil, producătorul auto va înlocui gratuit airbagul șoferului la toate vehiculele.

Proprietarii din S.U.A. ar trebui să înceapă să primească scrisori cu privire la rechemare începând din 29 noiembrie 2021.

Componentele airbagurilor folosite pe vehiculele Volvo au fost furnizate de compania suedeză AutoLiv şi de compania germană ZF, potrivit documentelor depuse de compania la autoritatea americană de reglementare.

O rechemare masivă de 67 de milioane de airbaguri fabricate de furnizorul japonez Takata a costat industria auto miliarde de dolari şi a determinat compania să ceară intrarea în faliment.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: VOLVO


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide