Cât costă un Volvo S60 Polestar la mâna a doua? Pare un sedan banal, dar a înregistrat un record ținut secret de suedezi

Autor: Marius Vișan 14 aug. 2020 Știri auto

Putem spune că Volvo S60 Polestar este o mașină misterioasă. Asta după ce în anul 2017 cei de la Volvo au dezvăluit că modelul a înregistrat o performanță notabilă pentru o mașină de serie, cu patru uși, pe Nurburgring, însă recordul de timp înregistrat s-a ţinut secret.

Mai exact, în anul 2016, modelul Volvo S60 Polestar a stabilit un timp de 7 minute şi 51.1 secunde şi astfel l-a întrecut pe fostul deţinător al titlului de cel mai rapid sedan (BMW M5 F10 care avea un timp de 7 minute şi 55 de secunde).

Testul a avut loc la Nurburgring, în compania inginerilor și piloților echipei Cyan Racing, cei care reprezentau Volvo în competiție. Ei au folosit un S60 Polestar de serie pentru a stabili un record ce nu mai fusese atins de nicio mașină de serie cu patru uși.

Cât costă un Volvo S60 Polestar, la mâna a doua, în 2020?

Având în vedere recordul pe care l-a atins modelul am fost curioși să vedem cu cât se vinde un astfel de exemplar pe site-urile cu mașini rulate.

Am aflat că pe autoscout24.ro, un exemplar asemănător cu cel care a înregistrat recordul costă 30.900 de euro. Pe site există mai multe oferte, însă aceasta ar fi cam cea mai accesibilă.

Cel mai rapid Volvo! S60 Polestar, rulat, costă 30.900 de euro

Mașina, care se vinde undeva în Torino, Italia, are un rulaj de 42.000 km, a fost fabricată în anul 2017, iar sub capotă se află un motor de 2.0 litri diesel care produce 270 kW, respectiv 367 CP. Energia este trimisă de o cutie automată spre toate cele patru roți prin intermediul tracțiunii integrale. La prima vedere mașina pare să fie în regulă, nu există urme de accident sau de uzură excesivă.

Intră în Galeria Foto

În anul 2020, un Volvo S60 Polestar nou-nouț costă aproximativ 60.000 de euro.

Povestea cu recordul pe care l-a atins în 2016 o puteți vedea mai jos.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: autoscout24.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide