Volvo recurge la o schimbare radicală, care vizează toate modelele

Autor: Elena Luchian 24 iul. 2021 Știri auto

Volvo recurge la o schimbare radicală, care vizează toate modelele. Este o mutare care îndepărtează brand-ul suedez de o tradiție de zeci de ani.

GALERIE FOTO

Volvo va renunța la denumirile alfanumerice pentru modelele sale. Astfel, nu vor mai fi, în gama producătorului nordic, modele cu denumiri precum XC40, XC60 și XC90 sau S60 și S90. Acestea vor primi denumiri exclusiv fonetice.

“Dacă te uiți la mașinile din zilele noastre, toate poartă denumiri foarte inginerești: XC, T8, All-Wheel-Drive – apar doar specificații pe spatele multor mașini”, amintește CEO-ul companiei, Hakan Samuelsson, pentru publicația britanică Autocar.

Volvo va renunța la această abordare, un trend foarte comun în industrie. Mutarea se face în timp ce Volkswagen, care a avut mereu nume interesante pentru modelele sale, recurge la denumiri alfanumerice pentru noua sa gamă de mașini electrice. În loc de Golf și Tiguan, nemții le oferă clienților modelele cu denumiri precum ID.3 și ID.4. Este o soluție care îi ajută pe clienți să înțeleagă cu ușurință ierarhia gamei.

La Volvo, XC era combinația de litere rezervată SUV-urilor, C-ul era destinat coupe-urilr, S-ul era pentru sedanuri, iar V-ul le era dedicat modelelor break.

Volvo plănuiește o nomenclatură… emoțională

“Vom avea de-a face cu platforme complet noi, cu o generație de mașini proiectate din start ca fiind cu propulsii electrice. E bine să marcăm acest moment ca fiind un nou început. Tocmai din acest motiv nu vom mai avea numere și litere, tipul de denumiri inginerești. Le vom da nume așa cum îi dai un nume unui nou-născut”, explică Samuelsson.

Volvo va prezenta un nou model electric anul viitor. Acesta va veni pe lume ca succesor al SUV-ului XC90 și ar putea avea o autonomie record. CEO-ul companiei susține că încă nu i s-a găsit un  nume. Acesta dezvăluie că cei responsabili din companie sunt în discuții foarte interesante și creative.

“Viitorul Volvo XC90 va primi un nume mai emoțional comparativ cu celebra combinație de numere și litere”, explică Samuelsson.

În plan există și un crossover de clasă mică, ce va fi poziționat în gamă sub XC40. În mod firesc, acesta ar trebui să primească denumirea XC20. Dar, având în vedere noua strategie de numire a modelelor companiei, acesta ar putea primi un nume mai interesant.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide