Volvo SuperTruck 2 a depășit orice așteptări. Este mai eficient decât oricare alt camion – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 13 oct. 2023 Știri auto

Volvo a primit provocarea de a crea un camion mai eficient decât oricare altul aflat în circulație. A rezultat Supertruck 2, un vehicul ce a depășit toate așteptările.

Departamentul de Energie al SUA a provocat Volvo Trucks să proiecteze un camion care să fie cu 100% mai eficient decât un vehicul echivalent de bază. Astăzi, producătorul auto a anunțat că nu numai că a atins acest obiectiv, ci l-a depășit, relatează Carscoops.

Producătorul susține că, grație îmbunătățirilor aerodinamice și materialelor avansate, SuperTruck 2 este cu 134% mai eficient decât un camion echivalentă din 2009, bază pe care a ales-o drept punct de plecare.

„Parteneriatul cu DOE pentru programul SuperTruck oferă o oportunitate interesantă de a împinge pachetul tehnologic pentru a vedea ce este posibil din punct de vedere tehnic pentru transportul greu și ce soluții pot fi implementate în producție, dar la fel de important, ce soluții nu funcționează pentru producția de serie ”, a declarat Peter Voorhoeve, Președintele Volvo Trucks North America. „Suntem extrem de mândri de realizările echipei noastre avansate de inginerie care a lucrat la SuperTruck 2”, a mai adăugat el.

Volvo SuperTruck 2 folosește câteva trucuri tehnologice inteligente

Volvo spune că o mare parte din câștigurile de eficiență realizate de SuperTruck 2 provin din aerodinamica sa îmbunătățită. Compania descrie cabina ca având forme perfecte de pană, cu un parbriz rotunjit, care îmbracă extremitățile cabine. În plus, carenele și coada montate pe remorcă ajută la reducerea rezistenței aerodinamice cu până la 50%.

De asemenea, Volvo a ușurat camionul utilizând elemente precum un arbore de transmisie compozit și reducând numărul de osii în comparație cu alte camioane americane. Cabina este, de asemenea, mai scurtă decât altele, ceea ce înseamnă că a fost folosit mai puțin material în construcția sa. Pe lângă faptul că este mai eficient pe drum, SuperTruck 2 are și un sistem mild hybrid pe 48 de volți care acționează ca un generator cu demaror integrat. Acest lucru le permite șoferilor să utilizeze toate caracteristicile de confort fără a fi nevoiți să lase motorul la ralanti pentru perioade lungi de timp.

Deși acest camion a fost creat doar ca un concept, Volvo spune că lecțiile pe care le-a învățat în timpul procesului de dezvoltare sunt deja incluse în camioanele sale de producție. În plus, spune că a dorit ca descoperile legate de eficiență ale acestui proiect să fie testate în lumea reală, nu doar în tunelul aerodinamic.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide