Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale la 180 km/h

Autor: Marius Vișan 06 mart. 2019 Știri auto
Volvo va limita viteza maximă a automobilelor sale la 180 km/h

Volvo Cars va limita viteza maximă a automobilelor sale la 180 km/h, începând cu anul 2020.

Viziunea companiei în materie de siguranţă este una dintre cele mai ambiţioase din industria auto: începând cu anul 2020, nicio persoană nu va mai fi rănită sau ucisă într-o maşină nouă Volvo. Doar tehnologia nu va reuşi să elimine complet accidentele, de aceea Volvo Cars îşi îndreaptă atenţia asupra comportamentului şoferilor. Cercetările făcute de Volvo Cars au identificat trei elemente ce reprezintă ”lacune” în procesul de stopare a accidentelor grave, iar viteza excesivă este una dintre cauzele predominante.

În afara limitării vitezei maxime, compania cercetează modul în care combinaţia dintre controlul inteligent al vitezei şi tehnologia geofencing ar putea pe viitor reduce automat viteza automobilelor în apropierea şcolilor şi spitalelor.

 

În afară de viteză, celelalte două probleme nerezolvate sunt: intoxicarea şi neatenţia. Deşi este ilegal să conduci sub influenţa alcoolului sau a drogurilor în cea mai mare parte a lumii, acesta rămâne motivul principal al accidentelor mortale de pe şosele.

Neatenţia cauzată de telefoanele mobile sau de alte aspecte care afectează prezenţa activă în trafic, reprezintă un alt factor care cauzează accidente şi decese. Din multe puncte de vedere este la fel de periculos ca atunci când şoferii conduc în stare de ebrietate.

Volvo Cars va prezenta aceste idei legate de abordarea problemelor de intoxicare şi neatenţie in cadrul unui eveniment care va avea loc în Suedia, pe 20 Martie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide