Volvo XC90 și Dacia Duster 4×4 în off-road. Până unde poate ajunge SUV-ul produs la Mioveni – VIDEO

Autor: ProMotor 10 iul. 2020 Știri auto

Posesorii de Dacia Duster 4×4 care vor să plece în călătorii pe coclauri, dar se tem că mașina nu poate duce foarte mult, au acum dovada ca mașina asta poate circula fără probleme și pe drumuri de țară. Canalul de YouTube Duster Cool Travels a făcut un test drive pe drumuri neasfaltate alături de un Volvo XC90.

Chiar dacă mașinile sunt foarte diferite ca greutate, preț, motorizare, dotări și brand al cauciucurilor, cele două modele reușesc să ajungă acolo unde și-au propus șoferii. Volvo XC90 are un motor de 2.9 litri cu 268 de CP, iar Dacia Duster un motor de 1.5 litri cu 115 CP.

Cele două reușesc să urce câteva pante noroioase, uneori cu ceva emoții

Partea mai palpitantă a testului se află după jumătatea clipului. Duster și XC90 intră pe o porțiune de drum unde noroiul este destul de mare.

VIDEO

Cea mai sigură maşină din lume

Chiar dacă Volvo nu este o mașină de teren, cu mai degrabă o mașină de asfalt, ea are multe alte calități. Una dintre cele mai cunoscute ar fi siguranța. SUV-ul cu cinci stele la Euro NCAP are un număr de factori care l-au ajutat să fie recunoscut ca „Cea mai sigură mașină din lume”.

Atât prima, cât şi a doua generație a mașinii au o masă relativ mare, ceea ce înseamnă că din punct de vedere fizic are un avantaj mare într-o coliziune. Pe lângă asta are şi o structura solidă, numeroase sisteme de siguranță și airbaguri care ajută la protecția ocupanților atunci când mașina este implicată într-o coliziune cu un vehicul mai mare.

Dacia Duster nu putem spune că poate fi un rival pe măsura SUV-ului Volvo, cu excepția unui singur aspect. Prețul! Dacă un Duster 4×4 costă aproximativ 16.000 de euro, un Volvo XC90 are un preț de start de aproximativ 50.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: captură YouTube / Duster Cool Travels



Comentarii
Inchide