Vom cumpăra Opel Corsa făcute şi de români

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto
Vom cumpăra Opel Corsa făcute şi de români

Opel şi sindicatele sale spaniole au ajuns la un acord privind condiţiile muncitorilor de la uzina din Zaragoza, după ameninţările proprietarului PSA Group de a reduce investiţiile în fabrica unde se construieşte Opel Corsa.

După mai mult de 12 ore de negocieri, a fost încheiat un pact pe cinci ani care include îngheţarea salariilor.

Fabrica de la Zaragoza, care funcţionează din 1982, are în jur de 5.300 de angajaţi şi a rulat cu o capacitate de 80% în 2017, când a realizat 382.250 de vehicule.

În afară de Corsa, aici se construiesc noile Crossland X, Mokka şi Citroen C3 Aircross.

PSA mai are, de asemenea, o fabrică în regiunea Vigo, pe coasta de nord-vest a Spaniei, şi una în afara Madridului, unde producţia se desfăşoară cu mult sub capacitate. PSA are aproximativ 13.000 de angajaţi în Spania.

PSA, care a achiziţionat anul trecut Opel de la General Motors, a declarat că fabrica din Zaragoza este mai puţin competitivă decât celelalte două fabrici din Spania datorită salariilor mai mari şi a orelor de muncă mai puţine.

Anul trecut, vânzările europene ale modelului Corsa, cel mai bine vândut model Opel, au scăzut cu 12%, ajungând la 231.334. Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide