Când vom putea circula pe podul de la Brăila, cel mai spectaculos pod din țară?

Autor: Elena Luchian 27 aug. 2021 Știri auto

Ministrul Transporturilor a făcut anunțul! Când vom putea circula pe podul de la Brăila, cel mai spectaculos și mai lung pod din țară?

GALERIE FOTO

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vizitat șantierul podului de peste Dunăre de la Brăila. În construcție s-au investit fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei. Va fi cel mai spectaculos și mai lung pod din țara noastră, dar și unul dintre cele mai lungi din Europa.

Proiectul cuprinde podul cu o lungime de 1.974,30 de metri, dar și aproximativ 23 de kilometri de drumuri expres de legătură. Deschiderea centrală va avea 1.120 de metri.

În acest moment, se desfășoară lucrări la blocurile de ancoraj. Echipele de muncitori execută în paralel și lucrări de decopertare la drumurile de legătură și lucrează la terasamente, la poduri și podețe. A fost demarată și procedura de instalare a firelor pentru cablul principal al podului. Acesta are la bază metoda Air Spinning. Metoda presupune instalarea unui număr mare de fire din oțel tras la rece și zincate la cald, cu diametrul de 5,38 milimetri și cu o lungime de aproximativ 2.135 de milimetri. Acestea se întind între ancorajul Brăila și ancorajul Jijila.

Fiecare dintre cele două turnuri ale podului se va ridica până la o înălțime de 192,64 metri.

Lucrările se desfășoară conform graficului. Astfel, Ministrul Transporturilor a anunțat momentul în care șoferii vor putea circula pe podul de la Brăila.

Vom circula pe podul de la Brăila de anul viitor

“Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură, pe relația Brăila-DN 22 Smârdan-Măcin”, a anunțat Cătălin Drulă.

Atunci când va fi gata, va fi al treilea pod din Europa ca deschidere centrală și ca lungime, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Cătălin Drulă



Comentarii
Inchide