Cât durează vopsirea unui McLaren Speedtail? Au demontat mașina ca să-i schimbe culoarea!

Autor: Elena Luchian acum 1 an Știri auto

Poate ați crezut că vopsirea unei mașini durează doar câteva ore și se face automatizat. Ei bine, nu în cazul acestui McLaren Speedtail Albert. Cât a urat vopsirea supercarului unicat?

GALERIE FOTO

Comandat prin intermediul unui dealer din Beverly Hills, California, McLaren Speedtail Albert a intrat pe mâna specialiștilor de la MSO (McLaren Special Operations). Modelul este un omagiu adus prototipului Albert din 2018, o avanpremieră a lui Speedtail. Denumirea lui este inspirată de Albert Road, strada pe care se afla fostul sediu al companiei. La fel se numeau și prototipurile lui McLaren F1, construite în anul 1992.

Speedtail a primit inițial partea frontală de la 720S. Liniile fluide au fost imprimate pe o bucată in vinil de 2 metri, lipită apoi pe caroserie pentru a sublinia aerodinamica modelului și traseul fluxului de aer. Lucrurile stau însă, în mod diferit acum. Nu mai este vorba despre un autocolant, ci de vopsirea completă a caroseriei. O procedură migăloasă și complexă, una dintre cele mai complexe din istorie, spun britanicii, care a durat, în total, nu mai puțin de 12 săptămâni.

Pentru caroseria construită din fibră de carbon, specialiștii au ales nuanța Magnesium Silver, cea în care McLaren F1 a fost prezentat în 1992, la Marele Premiu al statului Monaco. Aceasta este folosită alături de Ueno Grey, vopseaua purtată de modelul F1 GTR, care a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans în anul 1995.

McLaren Speedtail Albert, demontat pentru a fi vopsit

Operațiunea a fost precedată de o simulare, pentru că experții au vrut să vadă cu precizie ce presupune această procedură. În cele 12 săptămâni, mașina a fost demontată și remontată, panourile de caroserie au fost vopsite și tratate.

Modelul își va face debutul public în cadrul unui eveniment care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni în Beverly Hills.

McLaren Speedtail este un supercar cu trei locuri și 1.050 de cai putere. Resursele sunt livrate de un sistem hibrid, care integrează un motor pe benzină și un motor electric. Mașina poate atinge o viteză maximă de 403 km/h.
Comentarii
Inchide