Vopsitor auto pentru o zi la Klar Professional, Policolor

Autor: Dan Vache 02 iul. 2014 Știri auto

Ziua a început cu o scurtă descriere a companiei Policolor – Klar Professional, de unde am aflat că în vechea fabrică de pe bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti se “ascunde” cel mai vechi şi singurul producător autohton deţinător al unui portofoliu complet de produse pentru industria auto. Mai mult de 100 de angajaţi români lucrează pentru Klar Professional în domeniul cercetării şi dezvoltării, producţiei, verificării calităţii şi distribuţiei produselor companiei. Mai pe scurt, Klar Professional este furnizorul de sisteme complete pentru sectorul de refinisare auto: vopsele şi lacuri pe bază de apă, grunfillere, chituri şi sisteme ready mix.

Bogdan Jambori, Business Unit Manager la Klar Professional, ne-a împărtăşit şi câteva detalii despre starea pieţei auto second-hand din România. Astfel am aflat că aceasta este dominată de mărcile germane Audi, Opel, BMW şi VW, în timp ce achiziţiile de maşini noi se rezumă doar la mărcile Dacia, Skoda şi Renault. Aflăm că, din parcul auto, 58% reprezintă autoturismele mai vechi de 10 ani, iar dintre acestea, cele mai multe autoturisme au vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani. Maşinile mai noi, cu vechime de până în 5 ani, reprezintă doar 10% din total.

Aşadar, unii dintre români preferă să cumpere maşini second-hand din grupul VW, în timp ce alţii preferă ca maşini noi Daciile, alocând un buget de maxim 5.000 euro pentru un autoturism second-hand şi 15.000 euro pentru unul nou.

De aici am trecut la distribuţia pe culori – la nivel European, unde aflăm că gri-ul este la putere. De parcă nu ne-am fi dat seama?! Se pare că aceasta este cea mai căutată culoare, având o pondere de 29%, urmată de albastru cu 16%, roşu 14%, alb 13% şi galben 11%. Cel din urmă este reprezentat, în special, de numărul mare de taxi-uri.

În România, aflăm că cei mai cunsocuţi producători de vopsele sunt: Standox (24%), Policolor (20,5%), DuPont refinish (17%), PPG (12,4%) şi BASF refinish/Glasurit (7,1%). Aşa că, dacă auziţi că service-ul la care intenţionaţi să apelaţi în privinţa vopsirii anumitor elemente ale caroseriei, lucrează cu unul dintre aceşti producători, atunci s-ar putea să fiţi pe mâini bune. Ca un exemplu, Policolor – Klar Professional  ţine foarte mult la partea tehnică şi de aceea şi-a luat angajamentul să facă training-uri pentru clienţii săi. Partea bună, atât pentru ei cât şi pentru clienţii săi, este că poate contribui la respectarea regulilor de vopsitorie şi a metodelor de lucru atfel incat, la final, să nu fie compromisă calitatea vopselei.

Consumatorii de produse de refinish auto apreciază brandurile care le oferă cea mai bună calitate la preţul cel mai bun, dar nu neapărat cel mai mic. Aşadar, nu întotdeauna tot ce este cel mai bun este şi cel mai scump!

Patronii service-urilor pun foarte mare preţ pe preferinţa vopsitorului în materie de produse auto deoarece fiecare vopsitor este obişnuit cu  anumite mărci şi poate garanta mai uşor lucrarea finală chiar dacă interesul patronilor este mai ales unul financiar şi ar alege mărci mai ieftine.

Continuarea articolului pe www.autopro.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide