Vorbeşti la telefon în timp ce conduci? GAME OVER

Autor: Gandul.info 03 mart. 2017 Știri auto

Regulile în Marea Britanie în ceea ce îi priveşte pe cei care sunt începători la volan sunt foarte stricte. Odată ce ai fost prins vorbind la telefon în timp ce vorbeai îţi pierzi permisul pe loc. Această lege a intrat în vigoare de la 1 martie 2017.

Deja 11 şoferi şi-au pierdut permisul pentru că au încălcat legea şi au vorbit la telefon în timp ce erau la volan. Reaţia unui tânăr de 19 ani care abia îşi luase permisul şi a fost prins, a făcut deliciul internetului „O să mă omoare mama”. El a explicat autorităţilor că vorbea la telefon pentru că voia să găsească un service auto. Avea o problemă la roată pe care trebuia să o rezolve, scrie Gândul.info.

Şoferii începători care sunt prinşi încălcând această lege, sunt amendaţi cu 200 de lire sterline şi şase puncte penalizare. Iar dacă în primii doi ani primesc cele şase puncte de penalizare, ei îşi pierd carnetul şi pentru a-l recupera trebuie să repete din nou examenul teoretic şi practic. Şoferii cu mai multă experienţă îşi pot pierde carnetul la 12 puncte penalizare acumulate în trei ani.

„Toată lumea are de jucat un rol în încurajarea familiei şi prietenilor să nu folosească telefoanele la volan. Acest lucru este la fel de grav ca şi condusul după consumarea de băuturi alcoolice”, a declarat Ministrul britanic al transporturilor, Chris Grayling.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide