Vorbitul la telefon e considerat crimă de la anul

Autor: Alexandru Banu 11 nov. 2016 Știri auto
Vorbitul la telefon e considerat crimă de la anul

100 de lire şi 3 puncte de penalizare e cea mai dură amendă în Marea Britanie până la începutul anului viitor. Dublu sau chiar totul vrea noul Prim Ministru Theresa May. Vorbitul la telefon e periculos precum crima, crede ea, iar din acest motiv, trebuie taxat dur şi descurajat.

Cei care o comit a doua oară după plata amenzii, pot ajunge să platească şi 1.000 de lire şi să stea 6 luni pe dreapta ca să-şi recapete carnetul. 11 milioane de şoferi englezi au recunsocut că au vorbit la telefon cel puţin o dată în ultimul an, iar jumătate dintre ei spun că o poză tot au făcut cu telefonul când erau la volan.

În ultimii doi ani, procentul celor care consideră normal vorbitul la telefon în timpul condusului s-a dublat, de la 7 la 14%. Şi cei care stau pe reţele sociale când traficul e blocat a crescut de la 14% la 20%.

Şoferii între 17 şi 24 de ani folosesc telefonul cel mai mult, scrie autoexpress. Pentru amendare vor fi montate şi sisteme speciale de supraveghere video care pot identifica dacă şoferul foloseşte teleofonul mobil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide