Vremea a făcut ravagii în ultimele 24 de ore: Copaci doborâţi de vânt, TIR-uri blocate

Autor: ProMotor 05 feb. 2020 Știri auto
Vremea a făcut ravagii în ultimele 24 de ore: Copaci doborâţi de vânt, TIR-uri blocate

Vremea a făcut ravagii în ultimele 24 de ore, în care ploile şi ninsorile au produs efecte în 10 localităţi din 8 judeţe. Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor copaci doborâţi de vânt, scoatearea apei din beciuri sau deblocarea unor TIR-uri, anunţă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – IGSU. Codul galben de ninsori e menţinut. În ultimele 24 de ore, peste 4.600 de pompieri au intervenit în sprijinul autorităţilor şi populaţiei din zonele aflate sub incidenţa acestora.

Vremea nefavorabilă a impus intervenţia promptă a pompierilor militari în 10 localităţi din 8 judeţe – Bihor, Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Harghita, Mureş, Sălaj, Suceava şi Tulcea – unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 beciuri, îndepărtarea a 2 zăpoare şi degajarea a 5 copaci şi a 4 stâlpi de telefonie căzuţi pe carosabil, fără ca aceste incidente să genereze victime în rândul cetăţenilor. Totodată, 9 autotrenuri care nu au mai putut înainta din cauza carosabilului alunecos au fost deblocate.

Din cauza ninsorii şi a poleiului, a fost afectat traficul rutier pe 3 drumuri naţionale (DN 15/HR, DN 13B/HR şi DN 17/SV) şi pe un drum judeţean (DJ 108G/SJ). Echipaje specializate au fost mobilizate în teren, pentru remedierea situaţiei şi reluarea circulaţiei în condiţii normale.

Totodată, din cauza vântului puternic, au fost suspendate, temporar, manevrele în Portul Midia şi în Bara Sulina.

„Pentru optimizarea reacţiei la solicitările cetăţenilor din zonele afectate, în 9 judeţe (AG, BH, BN, CS, CJ, HD, MM, SJ şi TM) au fost activate grupele operative. De asemenea, pentru gestionarea cu eficienţă a potenţialelor efecte, în cele 4 judeţe aflate sub avertizarea de cod portocaliu (BN, CS, HD şi MM) au fost organizate şedinţe extraordinare ale Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă. La acest moment, nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situaţiei şi aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie”, arată IGSU.

Vremea a făcut ravagii: Copaci doborâţi de vântul puternic, în Bihor

Potrivit ISU Bihor, în cursul nopţii de marţi spre miercuri pompierii au intervenit în opt misiuni care au avut ca scop înlăturarea unor copaci sau stâlpi dobărâţi de vânt.

Astfel, în Oradea s-a intervenit pentru îndepărtarea a doi copaci care au căzut pe două maşini şi a unui arbore căzut pe carosabil.

De asemenea, patru stâlpi de telefonie au căzut pe şosea în Sântandrei, iar un copac a fost doborât de vijelie pe carosabil, în Băile Felix. Alţi copaci şi stâlpi au fost îndepărtaţi de pompieri în localităţile Ghenetea şi Bratca.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide