Wallys Iris – Cum arată SUV-ul care îi face concurență lui Duster de la Dacia

Autor: David Andrei 09 apr. 2021 Știri auto

Wallys Iris este SUV-ul care îi face concurență lui Duster de la Dacia. Are o caroserie din fibră de sticlă și un preț de pornire mai mic decât cel al modelului românesc.

GALERIE FOTO

Wallys Iris este construit de producătorul local Wallys Car din Tunisia, acolo unde Renault construiește, din acest an, și Dacia Sandero. Modelul are o caroserie din fibră de sticlă. Are un design robust, cu linii angulare și o grilă cu fante, care amintesc de prima generație a lui Jeep Compass.

Iris vine standard cu jante de 16 inci. Clienții pot comanda contra cost faruri cu tehnologie LED, senzori de parcare și camera pentru marșarier.

Wallys Iris, un SUV spartan

Cabina este una rudimentară, dar apar la bord și dotări din clasele superioare, cum ar fi acoperișul panoramic. Volanul cu trei spițe, în schimb, nu prezintă nici măcar un buton. Un ecran tactil tip tabletă este poziționat sub ventilații și sub butonul de avarii, departe de câmpul vizual al șoferului. Sub acest display se regăsește panoul de control al climatizării cu reglaje manuale.

Viitorul posesor de Wallys Iris poate bifa căsuțele pentru un alt tip de scaun, cu suport lateral mai bun, pentru o cotieră centrală și pentru un sistem de sonorizare superior.

Mașina este pusă în mișcare de un motor de 1,2 litri, furnizat de fostul grup auto Peugeot-Citroen, care a format Alianța Stellantis cu FCA. Unitatea livrează 82 de cai putere, cuplat standard la o transmisie manuală și optional, la una automată. Viteza maximă a lui Wallys Iris este de 158 km/h. De 13,2 secunde are nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Mașina are un preț de pornire de 13.000 de euro, ceea ce o face mai accesibilă decât Dacia Duster. SUV-ul românesc pornește acolo de la 76.200 de dinari tunisieni, echivalentul a 22.916 euro. În România, pentru Duster discuțiile încep de la 14.050 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide