Save to App: Waze introduce funcția pe care o așteptau mulți șoferi

Autor: George Cristea 10 sept. 2020 Știri auto

Waze introduce funcția Save to App, pe care o așteptau mulți șoferi. Aplicația favorită a șoferilor români permite acum planificarea călătoriei pe calculator și trimiterea traseului către telefonul mobil.

Intră în Galeria FOTO

Aplicația Waze are mai puține funcții decât Google Maps, dar aceste funcții sunt optimizate pentru folosirea la volan, ceea ce face din Waze cel mai util ajutor în călătorie. Nu doar că Waze îți oferă indicații de navigație, dar face acest lucru luând în calcul ambuteiajele. În plus, funcțiile de raportarea a problemelor de pe drum (inclusiv a radarelor și a filtrelor de poliție) fac din Waze o aplicație indispensabilă la volan.

Totuși, Google Maps păstrează câteva funcții utile pe care Waze nu le oferă. Una dintre acestea a fost, până recent, posibilitatea de a planifica o călătorie pe ecranul monitorului, folosind calculatorul personal sau laptopul. Din fericire, Waze a preluat această funcție, iar șoferii pot să trimită un traseu de pe desktop pe telefonul mobil printr-un click de mouse.

Cum folosești funcția Save to App pe care o introduce Waze

Tot ce trebuie să faci este să deschizi în browser harta Waze din secțiunea Live Map pentru a fi gata de drum. Chiar dacă harta are culorile familiare Waze, este doar un skin peste interfața Google Maps, așa că planificarea călătoriei funcționează identic. După autentificare (care se poate face rapid prin scanarea cu telefonul a codului QR generat pe site-ul Waze) poți să stabilești destinația și punctul de plecare, Waze propunând trei trasee. Spre deosebire de Google Maps nu vei putea adăuga puncte intermediare și nici altera traseul prin simpla tragere cu mouse-ul.

Dacă este cazul, poți stabili ziua și ora la care trebuie să ajungi la destinație, iar rezultatul calculat de Waze va ține cont de condițiile de trafic previzibile în respectivul interval orar. În plus, după trimiterea traseului către telefon, aplicația te va notifica când este momentul să pornești la drum pentru a ajunge la destinație la ora planificată.

După ce ai ales traseul optim și ora sosirii la destinație este suficient să apeși butonul „Save to App” pentru ca toate informațiile să fie transmise instant în aplicația Waze de pe telefon. Chiar dacă funcția est proaspăt lansată, Waze spune că este deja folosită de milioane de șoferi din întreaga lume.

Nu doar Waze preia funcții de la Google Maps, pentru că aplicația de hărți a Google a preluat numeroase dintre funcționalitățile actuale de la Waze. Astfel, Google Maps a introdus anul trecut afișarea limitelor de viteză, precum și posibilitatea de a raporta din aplicație prezența radarelor și a polițiștilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide