Waze permite în continuare raportarea poliției în trafic

Autor: Elena Luchian 31 mart. 2020 Știri auto

Șoferii s-au speriat după o serie de afirmații apărute zilele acestea pe forumuri și în grupuri de Facebook. Mai mulți utilizatori ai rețelei anunțau că nu mai pot raporta prezența poliției în trafic. Informația se dovedește a fi falsă.

GALERIE FOTO

O informație falsă se vehiculează zilele acestea în mediul online. Conform acesteia, în perioada în care Starea de Urgență este în vigoare, funcția de raportare a filtrelor de poliție de către utilizatorii de Waze ar fi fost suspendată.

Utilizatorii susțin că măsura vine ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanței Militare numărul 3, începând cu ziua de miercuri, 25 martie, urmată de prezența masivă a filtrelor de poliție pe străzile Capitalei și pe șoselele din România. Ei susțin că astfel, șoferii vor respecta restricțiile de circulație impuse de Starea de Urgență dacă nu văd unde anume se află oamenii legii.

Noi am testat și merge

Raportarea prezenței poliției în trafic se poate realiza în continuare, iar raportările pot fi văzute de ceilalți utilizatori pe hartă.

La un simplu test, alegând o destinație oarecare, Waze arată că funcția de raportare a poliției este în continuare activă (VEZI GALERIA FOTO). Mai mult, pe hartă apar și filtrele de poliție raportate de alți conducători auto.

Mulți șoferi au fost convinși că funcția a fost dezactivată doar pentru limba română. În urma testelor, noi am constatat că funcția poate fi utilizată atât de șoferii care au ales din meniul Setări “limba română”, cât și de cei care aleg să folosească aplicația în limba engleză.

Cei care pleacă de acasă, cu mașina sau pe jos, trebuie să aibă la ei un act de identitate și declarația pe proprie răspundere în care să bifeze unul dintre cele 10 motive, care se aplică deplasării pe care o efectuează sau, dacă deplasarea se face către serviciu, să aibă asupra lor adeverința primită de la angajator.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide