Waze şi HERE Maps vor trebui să-i facă loc unui nou jucător pe piaţa hărţilor

Autor: Marius Vișan 16 dec. 2016 Știri auto
Waze şi HERE Maps vor trebui să-i facă loc unui nou jucător pe piaţa hărţilor

Microsoft a anunţat că va începe un parteneriat cu TomTom pentru producerea de hărţi „inteligente” pentru vehiculele autonome. 

Cele două companii vor crea o bază de date în cloud ce va avea capacitatea de a analiza traseul maşinii, date meteorologice, rapoarte de accidente, oferirea de sugestii pentru rute alternative, locuri de parcare sau diverse alte locuri de care ar putea fi interesaţi pasagerii.

Istoria solidă a companiei TomTom în cartografiere va ajuta parteneriatul să producă hărţi de înaltă definiţie care va uşura soarta vehiculele care se conduc singure ajutându-le să circule în condiţii de siguranţă.

Cu această nouă mutare, Microsoft încearcă să intre pe piaţa serviciilor asemănătoare dominate în prezent de Android Auto şi Apple CarPlay.

Sursă: Cnet.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide