Women Rally – Etapa a II-a – București. Fetele s-au aliniat la start

Autor: Elena Luchian 22 aug. 2020 Știri auto

Doamnele și domnișoarele s-au aliniat la startul celei de-a doua etape Women Rally 2020. Competiția fondată și organizată de pilotul Laura Savu și rezervată lor a ajuns în premieră la București.

GALERIE FOTO

Pe circuitul improvizat la Arena Națională din București, Anca Raluca Grigorescu, la volanul unui Audi TT, a obținut cel mai bun timp în cele două manșe. Pe treapta a doua a podiumului, după timpul reușit cu un Renault Twingo RS, a urcat un pilot de doar 14 ani, Alexandra Maria Teslovan, alături de – această dată – copilotul său, Cristiana Oprea, pilot, la rândul ei, în Campionatul Național de Raliuri. Alexandra nu deține un permis de conducere, dar poate concura pe circuite închise.

Pe locul 3 a terminat Izabela Gavrilă cu un Citroen C2. Tot ea a câștigat și clasa I, rezervată mașinilor cu cea mai mică cilindree din concurs, sub 1600 cmc.

Un Ford Fiesta a făcut echipă cu Florina Pașcu pentru primul loc în clasa a doua, acolo unde au luat startul mașinile cu cilindree între 1600 și 2000 cmc. Andreea Zamfir a reușit cel mai bun timp la clasa a III-a, cu un Ford Fiesta ST. Clasa a III-a, rezervată mașinilor cu capacitate cilindrică de peste 2000 cmc, a fost, ca și în etapa din iulie de la Timișoara, cea care a inclus cel mai mare număr de concurente, 26.

În total, la București, au spus prezent nu mai puțin de 58 de concurente. Medici, femei de afaceri, jurnaliste, consilieri financiari sunt doar câteva dintre job-urile din viața reală a doamnelor și domnișoarelor transformate în piloți pentru două zile. Ele și-au depășit limitele și și-au forțat mașinile de stradă la Women Rally.

Women Rally, în premieră la București

Este prima dată când competiția rezervată fetelor ajunge la București. Prima etapă s-a desfășurat la Cluj, iar etapa cu numărul 3 va ajunge în octombrie la Cluj-Napoca.

Competiția s-a organizat fără spectatori, măsură impusă în contextul pandemiei de coronavirus. Dar doamnele, domnișoarele și mașinile au putut fi urmărite live pe paginile de Facebook Eurosport România și BMW România.

La București, în mașinile de siguranță s-au aflat ambasadoarele Women Rally: fosta gimnastă Cătălina Ponor, multiplă campioană olimpică, pilotul din Campionatul Național de Raliuri, Cristiana Oprea, cu a sa Dacia Sandero, campioana Europei la Drift, Ramona Rusu, dar și Roxana Bulugioiu Ciuhulescu, la volanul unui BMW X4 M (GALERIE FOTO).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide